Selendi'de Cirit Heyecanı Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

Selendi'de Cirit Heyecanı Sona Erdi

Selendi\'de Cirit Heyecanı Sona Erdi

Türkiye Geleneksel spor Dalları Federasyonu’nun 2016 faaliyetleri arasında yer alan Atlı Cirit Ligi ön eleme müsabakaları sona erdi.

20.05.2016 10:25

Türkiye Geleneksel spor Dalları Federasyonu'nun 2016 faaliyetleri arasında yer alan Atlı Cirit Ligi ön eleme müsabakaları sona erdi. Bu yıl ilk defa kurulan Atlı Cirit Ligine katılabilmek için Manisa grubundan çıkmak için yarışan takımlar 3 gün boyunca kıyasıya müsabakalar oynadı. Beypınar Atlı takımının direk katıldığı Cirit Ligine, çeyrek finalde Manisa'yı temsil edecek 2. takım olarak da Zafer Atlı Cirit takımı oldu.

Vali Muzaffer Ecemiş cirit sahasında Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürlüğü organizatörlüğünde yapılan Cirit Ligi ön eleme müsabakalarına, Zafer Atlı Spor Kulübü, Selendi Atlı Spor Kulübü ve bu sezon ilk müsabakalara çıkan İnnice Gençlik Atlı Cirit Spor Kulüpleri Manisa'yı temsil hakkını elde edebilmek 3 gün boyunca kıyasıya yarıştı.

Müsabakalarda Uşak Bölgesi Hakemleri Federasyon Temsilcisi ve Hakem Mehmet Özgül, hakemler; Osman Yıldırım, Hüseyin Yılmaz, Mesut Çelik, Süleyman Sicimli, Serhat Altun, Umut Uzun, Coşkun Saraç, Mehmet Selvi ve Nurettin Eker görev aldı. 40 dakikalık 2 devre halinde oynanan müsabakalara ilçe halkı yoğun ilgi gösterdi. 7'den 70'e tüm Selendili ciritseverlerin seyrettiği müsabakalar sonunda tüm takımlar ayakta alkışladı. İlk gün yapılan müsabakada Başhakemliğini Uşak Bölgesi Hakemi olan aynı zamanda Uşak İl Hakem Komitesi Başkanı Osman Yıldırım'ın yönettiği müsabakayı İnnice Gençlik atlı cirit takımı, Zafer atlı takımını 24-12,5 yendi. 2. gün müsabakasında ise yine Uşak Bölgesi Hakemi Hüseyin Yılmaz'ın yönettiği müsabakada Zafer Atlı Cirit takımı ile Selendi Atlı Cirit takımı karşı karşıya geldi. Müsabakanın galibi rakibini 25-10 yenen Zafer Atlı Cirit takımı oldu.

Selendi Kaymakamı Hakan Güner, İlçe Garnizon Komutanı Üsteğmen Mustafa Akpınar, İlçe Belediye Başkan Yardımcısı Aşkın Akkoç, daire Amirlerinin de izlediği Çeyrek finale gidecek olan takımları belirlemek için oynanan 3 takımı da ilgilendiren son gün karşılaşmalarında da Mesut Çelik'in yönettiği müsabakanın galibi rakibini 19-0 yenen Selendi Atlı Cirit takımı oldu. Bu maç öncesi geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü personeli Seyhan Utangan için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Karşılaşmalar sonucunda 3 takımın da birer galibiyeti olması nedeniyle genel averaja bakılarak rakiplerine göre 37 averaj ile en iyi averaja sahip olan Zafer Atlı Cirit takımı çeyrek finale çıktı. Diğer takımlar olan Selendi Atlı 29, İnnice atlı 24 averajda kaldı. Takımlara kupa ve madalyalarını İlçe Kaymakamı Hakan Güner, Garnizon Komutanı Üsteğmen Mustafa Akpınari, Belediye Başkan vekili Aşkın Akkoç ile diğer protokol üyeleri tarafından verildi.

Çeyrek finale çıkan Zafer Atlı Cirit takımının kaptanı ve başkanı olan Halil İbrahim Sarı maç sonrası yaptığı açıklamada, "Rakip takımların oyuncularını centilmence maç yaptıkları için kutluyorum. Centilmence müsabakalar oynandı. İnşallah çeyrek finali geçip yarı finale çıkıp oradan da Cirit Ligine katılırız." dedi.

Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Adnan Kılıç ise, "Tüm takımları tebrik ediyorum. 3 gün boyunca gösterdikleri centilmenlikten dolayı tüm takımlarımızı kutluyorum." diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Selendi'de Cirit Heyecanı Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement