Selendi ve Demirci'de Milli Şair Anıldı - Son Dakika
Yerel

Selendi ve Demirci'de Milli Şair Anıldı

Selendi ve Demirci\'de Milli Şair Anıldı

Manisa'nın Selendi ve Demirci ilçelerinde, Mehmet Akif Ersoy'u anma ve İstiklal Marşının kabulünün 94. yılı nedeniyle törenler düzenlendi.

12.03.2015 16:17  Güncelleme: 16:19

Manisa'nın Selendi ve Demirci ilçelerinde, Mehmet Akif Ersoy'u anma ve İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yılı nedeniyle törenler düzenlendi.

Demirci ilçesinde, etkinlikler çerçevesinde Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin hazırladığı program büyük ilgi gördü. Basri Koçyiğit Kültür Salonunda gerçekleştirilen programa, Demirci Kaymakamı Atila Kantay, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Bayram Tahanoğlu, Belediye Başkanı Selami Selçuk, Celal Bayar Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bakaç, Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. İsmail Taşlı ile kurum amirleri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

İstiklal Marşını ve Mehmet Akif Ersoy'u anlatan şiirlerden örnekler sunulduğu törende, Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin hazırladığı İstiklal Marşı'nın kabulü ile ilgili tiyatro gösterisi de sergilendi. Mehmet Akif Ersoy'u canlandıran öğrencinin, "Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın" şeklinde cümlesi ise izleyicilerden büyük alkış aldı.

Selendi ilçesindeki törenler ise, Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi'nde başladı. Programa, Kaymakam Hasan Meşeli, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Akpınar, Belediye Başkanı Nurullah Savaş, İlçe Cumhuriyet Savcısı Ertürk Yıldız, Hakim Ramazan Türkmen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Tokkaş, İlçe Emniyet Amiri Vekili Ali Parlak, kurum amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Programda, Mehmet Akif'in hayatı sinevizyon eşliğinde anlatıldı. Tören, Anadolu Lisesi öğrencilerinin İstiklal Marşını okumasıyla son buldu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Selendi ve Demirci'de Milli Şair Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement