Serbest Kıyafet Eylemimiz Sorunsuz Devam Ediyor" - Son Dakika
Yerel

Serbest Kıyafet Eylemimiz Sorunsuz Devam Ediyor"

Serbest Kıyafet Eylemimiz Sorunsuz Devam Ediyor"

Memur-Sen Adıyaman Şube Başkanı Gaffari İzci, kamuda serbest kıyafet uygulaması için başlattıkları, kamu alanlarına serbest kıyafetle gitme eylemlerinin sorunsuz devam ettiğini belirtti.

25.03.2013 11:08

Memur-Sen Adıyaman Şube Başkanı Gaffari İzci, kamuda serbest kıyafet uygulaması için başlattıkları, kamu alanlarına serbest kıyafetle gitme eylemlerinin sorunsuz devam ettiğini belirtti.

İzci düzenlendiği basın açıklamasında, "Memur-Sen olarak kamuda serbest kıyafet uygulaması için başlattığımız işyerlerine serbest kıyafetle gitme eylemimiz ikinci haftasına girmiştir. Eylemin ilk haftası sorunsuz bir şekilde geçerken katılımlar her geçen gün artarak devam ediyor. Memur-Sen'in kamuda serbest kıyafet uygulaması için başlattığı "Özgürlük İçin 10 Milyon İmza" kampanyası Türkiye çapında büyük ilgi görerek öngörülerin üzerinde bir rakama ulaşıp 12 milyon 300 imza toplanmıştı. Daha sonra da gereği yapılmak üzere toplanan imzalar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e teslim edilmişti" dedi.

Kamuoyunun kampanyaya verdiği desteklerin ve imzaların aynı zamanda kamu görevlilerinin kılık-kıyafet özgürlüğüne sahip olması noktasında toplumsal bir mutabakatın göstergesi olması bakımından manidar olduğunu kaydeden İzci şunları söyledi:

"Memur Sendikaları Konfederasyonunun (Memur-Sen) kendisine bağlı Eğitim-Bir-Sen, Diyanet-Sen, Bem-Bir-Sen, Toç-Bir-Sen, Sağlık-Sen, Büro-Memur-Sen, Enerji-Bir-Sen, Birlik-Haber-Sen, Bayındır-Memur-Sen, Ulaştırma-Memur-Sen ve Kültür-Memur-Sen iş kollarında başlattığı kamuda serbest kıyafet uygulaması eylemi ile Türkiye'de bir ilki gerçekleştirmiştir. Eylem sürecimiz kamu görevlilerinin kılık-kıyafet özgürlüğünü teminat altına alan yasal ya da yönetsel düzenleme yapılıncaya kadar devam edecektir. Eylemimize destek veren ve katılan bütün çalışanlarımızı ve iş yerlerimizi yakından takip ediyoruz. Olası problemlere karşı yasal yollardan derhal müdahale edebilme konusunda hazırlıklıyız. Memur-Sen olarak çağdışı yönetmeliği kaldırtmak için elimizden gelen hiçbir gayreti esirgemeyecek, örgütlü gücümüzü harekete geçireceğiz. Hükümetten beklentimiz; kamuda çalışmak için kadınlara başı açık olmayı dayatan, temel hak ve hürriyetler açısından düşünüldüğünde ise başörtülü bayanlara zulmeden ucube yönetmeliği, darbecilerle birlikte tarihin çöp sepetine atmasıdı." - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Serbest Kıyafet Eylemimiz Sorunsuz Devam Ediyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement