Şerbet'ten Başkan Kocamaz'a Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Şerbet'ten Başkan Kocamaz'a Ziyaret

Şerbet\'ten Başkan Kocamaz\'a Ziyaret

Türkiye Alevi Kültür Dernekleri Tarsus Şube Başkanı Nasır Şerbet, Mersin'in Tarsus ilçe Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a teşekkür ziyaretinde bulundu.

19.07.2013 16:04

Türkiye Alevi Kültür Dernekleri Tarsus Şube Başkanı Nasır Şerbet, Mersin'in Tarsus ilçe Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a teşekkür ziyaretinde bulundu.

Şerbet, beraberinde Başkan Yardımcısı Himmet Duman, Yönetim Kurulu Üyesi Feyzullah Metin, Sayman Halit Koç ve Dernek Üyesi Hüseyin Aydemir ile birlikte Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ı makamında ziyaret ederek, Kavaklı Mahallesi'nde yaptırılacak olan Hacı Bektaşi Veli Cem ve Kültür Evi için teşekkür ettiler.

Cem Evi konusunda kendilerine her türlü yardımı Başkan Kocamaz'ın yaptığını ifade eden Şerbet, kendilerinin sadece yer istediklerini ancak Başkan Kocamaz'ın örnek bir davranış sergileyerek Cem Evini bitirip kendilerine teslim edeceklerini söyledi. Şerbet "Yıllardan beri özlemini, hasretini çektiğimiz ve talebinde bulunduğumuz Aleviler olarak Cem Evi arsası talebimiz vardı. Belediyemiz sizlerin nezdinde sizin başkanlığınızda bizim hiç ummadığımız, beklemediğimiz şekilde bunu çok ileriye taşıyarak sadece bir arsa olarak değil de derneklerin altından kalkamayacağı, yapamayacağı kültür evini, ibadet mekanının tamamını bitirip anahtar teslimi yapacaksınız. Bu Anadolu'dan gelmiş Tarsus'ta vatandaşlık görevini yapan ve aynı zamanda da belediyemizin nüfusunu teşkil eden bu insanlara Anadolu Alevilerine bu ibadet mekanını tahsis ve tesis ederek bu insanların yedisinden yetmişine kadar alnını secdeye getirmiş ve getirmek isteyen canlarımızı mutlu etmiş bulunuyorsunuz. Bu canlarımızın adına üyelerimizin adına bütün kalbimizle sizlere teşekkür etmeye, saygılarımızı sunmaya geldik. Bizim sizlerle bir yıllık tanışmışlığımız oldu. Bu süre içerisinde sizleri defalarca rahatsız ettik, ziyaret ettik, bizleri hiçbir zaman kırmadınız. Bilemiyorum başka bir yönetim olsa idi belki bizi bu kadar çok kabul etmeyebilirdi. Bunları biz duygusallık ortamı içerisinde değil gerçekten yaşadık. Sizler bizi her defasında kabul ettiniz, bizlerden asla ve asla hiçbir şey talep etmediniz. Hiç bir şey beklemediniz tamamen gönlünüzden koptuğu şekilde ben ibadetimi yapıyorken benim komşumda ibadetini yapabilsin olgusu ve düşüncesiyle bizlere vermiş olduğunuz bu kutsal mekanı emanet etmenizden ve tahsis ettiğinizden dolayı ayrıca mutluluğumuzu belirtmek istiyoruz. Saygılarımızı, teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.

Bu kentte yaşayan herkese eşit ve ayrımsız hizmet ettiklerini ifade eden Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, bunun mükafatının seçimlerde halkın kendilerine gösterdiği teveccühün olduğunu söyledi. Kocamaz, "Belediyemiz bu kentte yaşayan bütün insanlara ayrımsız olarak hizmet etmekle mükellef. Bizde Tarsus'ta 20 yıldır insanlar arasında ayrım yapmadan herkese eşit mesafede durarak hizmet vermeye çalışıyoruz. Tabi belediyeler kaynakları belli olan kurumlar, sınırsız kaynakları yok. Belki yıllar önce yapılması gereken bir hizmeti ancak bugünlerde hayata geçirebiliyoruz. Ama sizlerde biliyorsunuz ki, yıllardır orada arsa ile ilgili birçok problemler yaşadık, onu aşmaya çalıştık. En sonunda vakıflardan arsaları istimlak ettik, tabi sadece istimlak etmek yetmiyor. Onunda imar uygulamalarının yapılması gerekiyor ve o günden bu yana bu işi gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Tabi bu işi gerçekleştirirken de hiç kimseyi ötekileştirmeden Alevi cemaatinin kendi içerisindeki farklı grupları da bir araya getirerek, biz bir hizmeti gerçekleştirelim dedik. Çünkü üzüm yemeye çalışırken birilerinin ekmeğine yağ sürüp, bağcıyı dövmeye çalışmayalım. Bütün gayretimiz de bütün çabamızda bu. Bir gruba yer hazırlarken diğerlerinin de aynı mekan içerisinde faydalanmış olması gerekir. Ayrımsız olarak herkesin faydalanmış olması gerekir. Ama ben bu işe girdikten sonra gördüm ki, Türkiye'de nasıl ki Sünni cemaatler kendi aralarında ayrı ayrı gruplara ayrılmışsa Alevi cemaatinin de aynı şekilde ayrılmasından rahatsızlık duydum açıkçası. Bu ülkede birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Hepimiz Müslüman'ız diyoruz, hepimiz Ehli Beyt'i seviyoruz, Hz. Ali'yi seviyoruz. O zaman neyimizi bölüşemiyoruz. Ama biz iyi niyetle yola çıktık. Sizlere daha önce söylemiştim, sizler bir araya gelmeseniz de ben cebren bir araya getireceğim demiştim. İnşallah bu Cem ve Kültür Evi bütün insanları bir araya getirir. Bizim bütün gayemiz bu" ifadesini kullandı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şerbet'ten Başkan Kocamaz'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement