Sgk Gölbaşı İlçe Müdürü Tuzcu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Sgk Gölbaşı İlçe Müdürü Tuzcu Açıklaması

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Gölbaşı İlçe Müdürü Ali Rıza Tuzcu, 1 Ocak 2012 tarihi itibariyle sosyal güvencesi olmayanların da Genel Sağlık Sigortası kapsamına alınacağını belirtti.

02.01.2012 18:20

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Gölbaşı İlçe Müdürü Ali Rıza Tuzcu, 1 Ocak 2012 tarihi itibariyle sosyal güvencesi olmayanların da Genel Sağlık Sigortası kapsamına alınacağını belirtti.

Tuzcu, yaptığı yazılı açıklamada, yeşil kart sahibi olanlar ile yeşil kartlı olmayanlardan herhangi bir sosyal güvencesi olmayanların 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren genel sağlık sigortası kapsamına alınacağını ifade etti.

1 Ocak 2012 tarihinden sonra yeşil kartlı olmayanlar ile herhangi bir sosyal güvencesi olmayanların Genel Sağlık Sigortası tescilinin Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından re'sen yapılacağını ifade eden Tuzcu, şu bilgileri verdi:

"Bu kişilerin 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren bir ay içinde gelir tespiti için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na başvurmaları gerekmektedir. Yapılan gelir tespiti sonucunda aile içindeki kişi başına düşen gelir miktarının aylık tutarının asgari ücretin üçte birinden az olması halinde bu kişiler, primleri devlet tarafından karşılanacak.

1 Ocak 2012 tarihinden sonra yeşil kart vizesi dolanların vize tarihinin dolduğu tarihten itibaren bir ay içinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na müracaat ederek gelir tespiti talebinde bulunmaları gerekir. Gelir tespiti için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na ya da Sosyal Güvenlik Kurumu'na başvurmayanlardan ise asgari ücretin iki katı tutarı üzerinden hesaplanan genel sağlık sigortası primi alınacak."

- ADIYAMAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sgk Gölbaşı İlçe Müdürü Tuzcu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement