Sıcaklık Etkisini Daha Fazla Hissettirecek - Son Dakika
Son Dakika Logo

Sıcaklık Etkisini Daha Fazla Hissettirecek

27.07.2015 16:13

Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü, Mersin, Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis, Osmaniye, Hatay ve Adana için hava sıcaklıklarının, tahmin edilen sıcaklıklardan 7-10 derece daha fazla hissedileceğini bildirdi.

Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü, Mersin, Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis, Osmaniye, Hatay ve Adana için hava sıcaklıklarının, tahmin edilen sıcaklıklardan 7-10 derece daha fazla hissedileceğini bildirdi.

Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, yurt genelinde etkili olan sıcak hava dalgasının bu hafta da devam edileceği belirtildi.

Hava sıcaklıklarının mevsim normalerinin 5 ila 9 derece üzerinde seyredeceği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Akdeniz kıyı kesimlerinin, deniz üzerinden esen rüzgarlarla birlikte nem oranı artacağından, en yüksek hava sıcaklıklarının tahmin edilen sıcaklıklardan 7-10 derece daha fazla hissedilecektir. Vatandaşlarımızın sıcak havadan ve güneş çarpmasından korunmak için mümkün olduğunca güneşten korunmaları, gölgede bulunmaları ve zorunlu olmadıkça 10.00 - 16.00 saatleri arasında dışarıya çıkmamaları tavsiye olunur."

Açıklamada, bu hafta hava sıcaklıklarının Mersin'de 37, Kahramanmaraş'da 41, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde 44, Osmaniye 37 ve Hatay'da 38, Adana'da ise 39 derece ve üzerine çıkmasının beklendiği duyuruldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sıcaklık Etkisini Daha Fazla Hissettirecek - Son Dakika


Advertisement