İzmir'in Dikili ilçesinde, " Türkiye'de ve Orta Doğu'da neler oluyor?" konulu söyleşinin ardından katılımcılar, deniz kenarına çıkarak son günlerde Ege Denizi'nde yaşamını yitiren sığınmacılar için 'yaşam zinciri' oluşturdu.
Dikili ilçesinde, "Türkiye'de ve Orta Doğu'da neler oluyor?" konulu söyleşi Belediye Kültürevi'nde gerçekleşti. Panele yaklaşım 150 kişi katılırken, panel öncesi emniyet güçleri sıkı güvenlik önlemleri aldı. Panelde, Türkiye ve Orta Doğu'da yaşananlar masaya yatırıldı.
Panel sonrası katılımcılar hep birlikte deniz kıyısında bir araya geldi. Daha sonra kişiler, Ege Denizi'nde yaşanan sığınmacı ölümlerine dikkat çekmek için 'yaşam zinciri' oluşturdu. Dikili Nazım Hikmet Parkı önündeki kumsalda oluşturulan ve yaklaşık 150 kişinin katıldığı yaşam zincirinde katılımcılar, ele ele tutuşarak "Paylaşım savaşlarına hayır, aslolan yaşamdır" şeklinde yazılı bir pankart açtı. - İZMİR
Son Dakika › Yerel › Sığınmacı Ölümleri İçin 'Yaşam Zinciri' Oluşturdular - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?