Siirt'te 100 Sağlık Görevlisiyle 1 Haftalık Aşı Kampanyası Başlatıldı - Son Dakika
Yerel

Siirt'te 100 Sağlık Görevlisiyle 1 Haftalık Aşı Kampanyası Başlatıldı

Siirt\'te 100 Sağlık Görevlisiyle 1 Haftalık Aşı Kampanyası Başlatıldı

Siirt Halk Sağlığı Müdürlüğü, 7-13 Nisan tarihleri arasında destek aşılama kampanyası çerçevesinde bebek ve çocuklara destek aşılaması uygulaması başlattı.

07.04.2014 14:26

Siirt Halk Sağlığı Müdürlüğü, 7-13 Nisan tarihleri arasında destek aşılama kampanyası çerçevesinde bebek ve çocuklara destek aşılaması uygulaması başlattı.

Siirt Valisi Ahmet Aydın, İl Sağlık Müdürü Serkan Aslan'ın da katılımıyla Bahçelievler Sağlık Ocağı'nda kampanya tanıtım töreni düzenlendi. Törende konuşan Siirt Valisi Ahmet Aydın Siirt'te çocuk felci hastalığıyla ilgili herhangi bir vakanın bulunmadığını, Sağlık Bakanlığı'nın başlattığı bu uygulama ile muhtemel Suriye'de baş gösteren bu hastalığın sınıra yakın illerde çeşitli önlemler alınması amacı taşıdığını söyledi.

Törende bir açıklama yapan İl Halk Sağlığı Müdüresi Uzman Dr. Gülşen Polat, bir hafta sürecek olan kampanya ile 0-59 aylık tüm çocukların daha önceki aşılama durumlarına bakılmaksızın aşı yapılacağını söyledi. Aşı çalışmalarının Siirt il genelinde 100'e yakın sağlık görevlisiyle birlikte yapılacağını belirten Polat, "Siirt'te çocuk felci ile ilgili herhangi bir vaka bulunmuyor. Ancak, Suriye üzerinde baş gösteren bu hastalık ile ilgili olabilecek muhtemel hastalığa karşı önceden tedbir alınması için Sağlık Bakanlığı'mızın uygulaması ile ilimizde 1 hafta sürecek 1. tur aşılama kampanyası başlatıldı. Önümüzdeki ay da ikinci tur aşılama başlatılacak. Gerek görülürse bu kampanya sürdürülebilecektir. Ülkemizde çocuk felci hastalığını ortadan kaldırmak amacı ile 1989 yılından itibaren başlatılan çalışmalar başarıya ulaşılmış ve ülkemizde son vaka 1998 yılında tespit edilmiştir. Siirt genelinde 100'e yakın sağlık ekibiyle 150'si Suriyeli, 40 bin 850'si vatandaşlarımız olmak üzer 41 bin beş yaş altı çocuklar aşılanacaktır. Bu dönemde vatandaşlarımızın evlerinde bulunmaları ve aşı çalışmalarında görevli sağlık personellerine yardımcı olmalarını bekliyoruz" dedi.

Etkinlik, daha sonra Vali Ahmet Aydın'ın, sağlık ocağına getirilen 59 aylık çocuklara oral polio denilen ağız yoluyla iki damla çocuk felci aşısı yaptırması ve ailelere, aşı yapılması konusunda sağlık görevlilerine yardımcı olmalarını istemesiyle son buldu. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Siirt'te 100 Sağlık Görevlisiyle 1 Haftalık Aşı Kampanyası Başlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement