Silopi Myo'da Mezuniyet Töreni - Son Dakika
Yerel

Silopi Myo'da Mezuniyet Töreni

Silopi Myo\'da Mezuniyet Töreni

2011–2012 eğitim öğretim yılında eğitime başlayan Şırnak Üniversitesi Silopi Meslek Yüksek Okulu (MYO) ilk mezunlarını verdi.

06.06.2014 13:39

2011–2012 eğitim öğretim yılında eğitime başlayan Şırnak Üniversitesi Silopi Meslek Yüksek Okulu (MYO) ilk mezunlarını verdi.

Okulun bahçesinde düzenlenen mezuniyet ve kep atma törenine Rektör Prof. Dr. Ali Akmaz'ın yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürol Okay, Sosyal Bilimler Enstitüsü Doç. Dr. Hamdi Gündoğar, Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. İbrahim Baz, Şırnak MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kocaer, Cizre MYO Müdürü Öğretim Görevlisi Vedat Sönmez, Silopi MYO yöneticileri ile öğrenci ve veliler katıldı. Şehitler ve Soma işçileri için saygı duruşu ile başlayan tören İstiklal Marşı ile devam etti. Silopi MYO kurucu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Emin Erkan, Silopi MYO'nun açılışında kendilerine destek ve güç veren Rektör Prof. Dr. Ali Akmaz'a teşekkür ederek, başarının ölçütünün hocaların çalışmaları değil bilakis öğrencilerin yakalamış oldukları başarı olduğunu dile getirerek, mezun olan öğrencilere yaşamlarında başarılar diledi.

Okulun ilk mezunlarının verilmesinden dolayı ayrı bir mutluluk yaşadıklarını belirten Silopi MYO Müdürü Öğretim Görevlisi İbrahim Hüseyni, günümüzde toplumların gücünün, sahip oldukları eğitim düzeyinin yüksek insanlarla ölçüldüğünü söyledi. Hüseyni, "Üniversite eğitimi de eğitimin en önemli basamaklarından birini oluşturmaktadır. Yüksek öğretim hayattaki çeşitli olaylar arasındaki bağlantıları ve ilkeleri görme ve anlama becerisi kazandırır. İnşallah bizler de bugün okulumuzdan mezun olan öğrencilerimize bu yetenek ve becerileri kazandırmışızdır. Hepinizi tekrar tebrik ediyor, sizleri yaşamınızın yeni dönemine tüm mensuplarımızın iyi dilekleriyle ve sevgiyle uğurluyorum. Allah yolunuzu açık etsin, iyi insanlarla karşılaştırsın" diye konuştu.

Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz da bir konuşma yaptıktan sonra öğrencilere plaket ve diplomaları verildi. Okul birincisi Mehmet Yalgettekin, diplomasını Rektör Prof. Dr. Ali Akmaz'dan alırken ardından ise kütüğe plaket çaktı. Tören, öğrencilerimizin kep atmasıyla son buldu. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Silopi Myo'da Mezuniyet Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement