Simav Belediyesi'nin Kıskandıran Ar-Ge Başarısı - Son Dakika
Yerel

Simav Belediyesi'nin Kıskandıran Ar-Ge Başarısı

Simav Belediyesi\'nin Kıskandıran Ar-Ge Başarısı

Kütahya’nın Simav Belediyesi AR-GE eğitimindeki başarılarına bir yenisini daha ekledi.

05.02.2014 18:35

Kütahya'nın Simav Belediyesi AR-GE eğitimindeki başarılarına bir yenisini daha ekledi. Belediye Başkanı Kasım Karahan, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde Türkiye genelinde AR-GE birimi oluşturan ilk belediye olmanın onur ve hazzını yaşadıklarını, ilçenin gelişip kalkınması için proje yapımında bundan böyle başka bir kuruma ihtiyaç duymayacaklarını bildirdi.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü birimindeki 10 personelin birinci dönem teknik destek kapsamında 5 gün süreyle "Proje Döngüsü Yönetimi", "Proje Yazma Eğitimi" aldığını ifade eden Başkan Karahan, şimdi de bu eğitime ek olarak 3. Dönemde aynı personel ile birlikte AR-GE eğitimi çalışması yapmak için Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA)'ya yaptıkları başvurunun 60 proje içerisinde ilk 10 sırada yer almasının memnuniyetini yaşadıklarını söyledi.

Başkan Karahan, "Önümüzdeki birkaç gün içerisinde Zafer Kalkınma Ajansının yönlendireceği bir şirket tarafından Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz bünyesindeki 10 personelimiz 30 saatlik "Halka Hizmet İçin AR-GE" eğitim kursuna katılacak. Kurs sonunda belediyemiz bünyesinde AR-GE Birimi kurulacak. Böylece Türkiye'nin ilk AR-GE Eğitim Birimi oluşturan belediyesi ünvanına sahip olacağız. Oluşturacağımız AR-GE Eğitim Birimi halka hizmet için önemli bulduğu projeyi artık kendisi hazırlayacak. Eskisi gibi proje hazırlanması için başka kurumlara ihtiyaç duymayacağız" şeklinde konuştu.(MY-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Simav Belediyesi'nin Kıskandıran Ar-Ge Başarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement