Simav'dan Lice'ye "Mektup Kardeşliği" - Son Dakika
Yerel

Simav'dan Lice'ye "Mektup Kardeşliği"

Simav ilçesi Çitgöl beldesindeki ortaokulun öğrencileri, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde bulunan bir ortaokuldaki öğrencilerle mektuplaşarak aralarında gönül köprüsü kurdu.

06.05.2015 13:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Simav ilçesi Çitgöl beldesindeki ortaokulun öğrencileri, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde bulunan bir ortaokuldaki öğrencilerle mektuplaşarak aralarında gönül köprüsü kurdu.

Çitgöl Ortaokulunun rehber öğretmeni Emel Turan öncülüğünde hazırlanan proje kapsamında 22 öğrenci, Lice'deki Mevlüt İlgin Ortaokulunda daha önce hiç görmedikleri arkadaşlarıyla mektuplaşıyor.

Okul Müdürü Ahmet Baş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Mektup Kardeşliği Projesi" ile okullarını ve beldelerini tanıtmayı amaçlamalarının yanı sıra mektup kültürünü de devam ettirmek istediklerini söyledi.

Baş, bu vesileyle öğrenciler arasında kardeşlik duygularının geliştirilerek ülke genelindeki birlik ve beraberliğe katkı sağlamak istediklerini dile getirdi.

Turan da Mevlüt İlgin Ortaokulunda bir öğretmen arkadaşının bulunduğunu, onunla öğrenciler arasında bu projeyi geliştirdiklerini anlattı.

Projeyle kültürler arası bağ oluşturmayı hedeflediklerini aktaran Turan, şunları kaydetti:

"Günümüz teknolojisinde mektup yazma alışkanlığı yavaş yavaş yitirildi. Bunu tekrar güçlendirerek, çocukların mektup arkadaşı edinip duygu ve düşüncelerini en güzel şekilde ifade etmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Mektuplar nedeniyle öğrencilerimizin hepsi çok mutlu ve heyecanla arkadaşlarından gelecek mektupları bekliyorlar. Okulumuzun 6'ncı sınıfından 22 öğrenci bu projeye dahil oldu. Öğrencilerimiz, bu mektuplar sayesinde çok uzakta bile olsa yeni arkadaşlara sahip olmanın mutluluğunu yaşıyorlar."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Simav'dan Lice'ye 'Mektup Kardeşliği' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement