Sın Conf 2013, 24 Ülkenin Katılımıyla Asü'de Gerçekleştirildi - Son Dakika
Yerel

Sın Conf 2013, 24 Ülkenin Katılımıyla Asü'de Gerçekleştirildi

Sın Conf 2013, 24 Ülkenin Katılımıyla Asü\'de Gerçekleştirildi

6'ncı Uluslararası Ağ ve Bilgi Güvenliği Kongresi (SIN CONF 2013), 24 ülkeden 120'den fazla katılımcı ile Aksaray Üniversitesi'nde (ASÜ) gerçekleştirildi.
Bilgi ve ağ güvenliği araştırmalarını ve uygulamalarını içeren konferansın sunumları...

27.11.2013 13:33

6'ncı Uluslararası Ağ ve Bilgi Güvenliği Kongresi (SIN CONF 2013), 24 ülkeden 120'den fazla katılımcı ile Aksaray Üniversitesi'nde (ASÜ) gerçekleştirildi.

Bilgi ve ağ güvenliği araştırmalarını ve uygulamalarını içeren konferansın sunumları İngilizce olarak yapıldı. Konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren ASÜ İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Himmet Karadal, tarihsel olarak Aksaray'dan söz etti ve Aksaray'ın da içinde bulunduğu Kapadokya'nın "Güzel Atlar Ülkesi" olarak anıldığını söyledi.

Organizasyon Düzenleme Komisyonu Başkanı ASÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Elçi, düzenlenen kongrenin uluslararası bir niteliğe sahip olduğunu ifade ederek, "ASÜ'de bu kongrenin gerçekleştirilmesi son derece önemlidir. Katılımcılara teşekkür ediyorum" dedi.

Avustralya Macquarie Üniversitesi Gelişmiş Bilgisayar Merkezi Direktörü Prof. Dr. Joseph Pieprzyk ise, tebliğlerin ülkelere göre dağılımını, kongrenin daha evvel yapıldığı ülkeleri ve konunun uluslararası düzeyini anlattı.

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, geçen 2 yıl içinde ASÜ'nin 7 ulusal ve uluslararası kongreye ev sahipliği yaptığını ifade eden Rektör Acar, "Genç bir üniversite olmamıza ve sınırlı olanaklarla çalışmamıza rağmen, Türkiye'nin dışa açılma, hızlı büyüme, kendisiyle barışma, gelecek 10 yıllık dönemde dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girme gibi çabalarına kendi çapımızda katkı vermeye çalışan bir üniversiteyiz. Bu çerçevede her bakımdan hızla büyüyen bir üniversiteyiz. Kültürel, sosyal, bilimsel etkinliklerde de başı çekmeye çalışıyoruz. İki yılda 7 sempozyum ve kongreye ev sahipliği yapmış olmamız da bu konuda ne kadar aktif olduğumuzun göstergesidir. Organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevdet Acar da, TÜBA'nın genel bütün bilim alanlarını kapsayan ulusal akademi olduğunu ve dünyadaki meslektaşlarına kapılarının açık bulunduğunu kaydetti. 24 ulusal akademiyle anlaşmalı, 11 uluslararası çatı kuruluşa da üye olduklarını vurgulayan Acar, Türkiye'de bu gibi konferansların daha yaygın bir şekilde icra edilmesini isteyerek, "Çünkü internet ve bilişim teknolojileri gibi unsurlar artık ulusal olmasının ötesinde, uluslararası bir mahiyet arz etmeye başladı" diye konuştu.

Konuşmaların ardından katılımcılara hediyeler verildi ve Türk Halk Müziği eserlerinden oluşan mini bir konser gerçekleştirildi. ASÜ akademisyenleri Ali Kerim Öner, Hasan Mustan, Zeynep Kaya, Gülbahar Karabulut, Nil Aksoy ve Harita Mühendisliği öğrencisi Ali Gülle, birbirinden güzel türkülerle etkinliğe renk kattı. Kongrenin ardından TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevdet Acar, ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar'ı makamında ziyaret etti ve Rektörlük Özel Defteri'ni imzaladı.

Kongre, ASÜ'nün yanı sıra; Hindistan Malaviya Ulusal Teknoloji Enstitüsü, Avustralya Macquarie Üniversitesi, Rusya Güney Federal Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Ahiler Kalkınma Ajansı işbirliği ile gerçekleştirildi. Kongreye; Türkiye, Rusya, Hindistan, Amerika, Japonya, Avustralya, Avrupa ve Ortadoğu'dan toplam 24 ülkenin bilim insanları katılım sağladı.

Uluslararası Bilgi Ağları ve Güvenlik Kongresi 2012 yılında Hindistan'ın Jaipur Kentinde gerçekleştirilmişti. - AKSARAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sın Conf 2013, 24 Ülkenin Katılımıyla Asü'de Gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement