Sinop'ta Okul Yönetici Görevlendirme Yönetmeliğine Tepki - Son Dakika
Yerel

Sinop'ta Okul Yönetici Görevlendirme Yönetmeliğine Tepki

Sinop\'ta Okul Yönetici Görevlendirme Yönetmeliğine Tepki

Okul müdürü atamalarını protesto için Sinop Valiliği önünde basın açıklaması yapmak isteyen sendikacılarla polis arasında çıkan arbedede 5 kişi gözaltına alındı.

25.08.2014 16:05

Sinop'ta okul müdürü atamalarını protesto için Sinop Valiliği önünde basın açıklaması yapmak isteyen sendikacılarla polis arasında çıkan arbedede 5 kişi gözaltına alındı.

Eğitim-Sen Sinop Şubesi'nin öncülüğünde bir araya gelen bazı sendika üyeleri, Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine İlişkin Yönetmeliği protesto için Sinop Valiliği önünde basın açıklaması yapmak istedi.

Valilik önünde güvenlik önlemi alan Sinop Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ise sendikacıların bulunduğu alanda basın açıklaması yapılmasının suç olduğunu belirterek, grubun basın açıklamasını Uğur Mumcu Meydanı'nda yapmasını istedi.

Daha önce başka bir sendikanın aynı konuyla ilgili aynı yerde basın açıklaması yaptığını savunan sendikacılar, çifte standart uygulandığını iddia ederek basın açıklamasını okumaya başladı. Bu esnada çevik kuvvet ekipleri, gruba müdahale etti.

Kısa süreli arbede sonunda gruptan Bülent Eroğlu, Erkan Kabal, Hakan Eker, Musa Uzun ile Metin Gürbüz gözaltına alındı.

Grup ise arbedenin ardından dağıldı. - Sinop

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sinop'ta Okul Yönetici Görevlendirme Yönetmeliğine Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement