Sinop'ta belediye sınırlarında ve mücavir alanlarda, tehlikeli köpek cinslerinin beslenmesinin ve bulundurulmasının yasaklandığı bildirildi.
Sinop Belediyesi Zabıta Müdürülüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, '5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'na' göre belediye sınırları içinde ve mücavir alanlarda, pitbull ve terrier cinsi tehlikeli hayvanların beslenmesinin, üretilmesinin, sergilenmesinin, hediye edilmesinin ve sahiplendirilmesinin yasak olduğu belirtildi.
Açıklamada, belediye sınırları içinde bu hayvanları besleyen ve sokaklarda gezdirenlere ilgili kanun gereği 4 bin 76 lira idari para cezası verileceği aktarıldı.
- SİNOP
Son Dakika › Yerel › Sinop'ta Tehlikeli Cins Köpeklerin Beslenmesi Yasaklandı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.