Şiran'da 4. Tomara Şelalesi Kültür ve Turizm Festivali Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Şiran'da 4. Tomara Şelalesi Kültür ve Turizm Festivali Yapıldı

Şiran\'da 4. Tomara Şelalesi Kültür ve Turizm Festivali Yapıldı

Gümüşhane'nin Şiran ilçesinde bu yıl 4.sü düzenlenen ve iki gün süren geleneksel Tomara Şelalesi Kültür ve Turizm Festivali renkli görüntülere sahne olurken, vatandaşlar doyasıya eğlendi.

01.07.2013 14:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane'nin Şiran ilçesinde bu yıl 4.sü düzenlenen ve iki gün süren geleneksel Tomara Şelalesi Kültür ve Turizm Festivali renkli görüntülere sahne olurken, vatandaşlar doyasıya eğlendi.

Şiran Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen festivale Vali Vekili Armağan Önal, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın, Şiran Kaymakamı Edip Çakıcı, Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak, AK Parti İl Başkanı Ercan Çimen, kamu kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Atatürk Büstü önünden Trabzon Belediyesi Mehteran Takımı eşliğinde festival alanına kadar yapılan kortej yürüyüşü ile başlayan festivalde daha sonra açılış töreni düzenlenerek festival için tertiplenen stantlar gezildi. Burada kurulan çadırda davetlilere yöresel yemekler ikram edildi.

İlçede kurulan tekstil fabrikasının açılışının ardından akşam saatlerinde ise Rize Halk Oyunları gösterisi, Yavuz Şanlı, Oytun Eleman, Arzu Kuş ve Alptekin Mallı konserleri ile etkinlikler sona erdi.

Festival kapsamında festivale adını veren ve Gümüşhane'nin en önemli turizm merkezlerinden birisi olan Tomara Şelalesine düzenlenen gezinin ardından En İyi Buzağı, Kuru Fasulye ve Su Böreği yarışmaları gerçekleştirildi. Halk oyunları, hanede dans grubu gösterisi, Devran Devran, Grup Tomara konseri ile vatandaşların keyifli dakikalar yaşadığı program Türk Halk Müziğinin güçlü sesleri Belkıs Akkale ve İzzet Altınmeşe'nin verdiği konserin ardından havai fişek gösterisi ve toplu halay çekilmesi ile son buldu. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şiran'da 4. Tomara Şelalesi Kültür ve Turizm Festivali Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement