Siü Öğrencilerinden "Şahadet Ayı Şubat" Etkinliği? - Son Dakika
Yerel

Siü Öğrencilerinden "Şahadet Ayı Şubat" Etkinliği?

Siirt Üniversitesi (SİÜ) Aktif Gençlik Topluluğunca "Şahadet Ayı Şubat" etkinliği düzenlendi.

28.02.2015 01:35

Siirt Üniversitesi (SİÜ) Aktif Gençlik Topluluğunca "Şahadet Ayı Şubat" etkinliği düzenlendi.

SİÜ Kezer Yerleşkesi Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu'nda Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan gazeteci-yazar Nevzat Çiçek,  İslamiyetten cihat ve şehadetin çıkarılması durumunda karşılarına bambaşka bir inanç sisteminin meydana geldiğini savundu.

Çiçek, İslam dinini anlamak için çok uzağa gitmeye gerek olmadığını, Arakan'a, Somali'ye, Mısır'a bakıldığında İslam'ın ne olduğunun çok iyi anlaşılacağını ileri sürdü.

Çiçek, şöyle konuştu:

"Gerek İngiliz emperyalizmi olsun, gerek Amerika emperyalizmi olsun, bir şeyin farkına vardı. Eğer dindarlar herhangi bir yerde bir rol model ortaya koyabilseler bunu dünyayı etkileme gücünü gördüler. Bundan dolayı batı, 'Biz İslam'ın içerisinden cihad ve şehadeti almalıyız ki Metin Yüksel gibi Hasan El Benna gibi Malcom X gibi, Şeyh Sait gibi, İskilipli Atıf gibi insanların rol model olmasının engelleyebilelim.' Çünkü böyle bir İslam oluştuğu takdirde, bu İslam'ın değerler noktasında herhangi bir sorunu olmayacak ve İslam dünyalaştığı için biz yeni bir tabirle bayramdan bayrama, cumadan cumaya bir İslam anlayışı ortaya koyacağız. Dediler ki 'Biz İslam coğrafyası bu rol modellerin çıkmaması noktasında şunu yapacağız, Mezhebe karşı mezhebi körükleyeceğiz, coğrafyaya karşı coğrafya körükleyeceğiz, ılımlı İslam'a karşı radikal İslam'ı körükleyeceğiz."

Etkinlik, sanatçı Mustafa Altıntop'un seslendirdiği ilahi ve ezgileri ile son buldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Siü Öğrencilerinden 'Şahadet Ayı Şubat' Etkinliği? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement