Sivas İmam Hatip Lisesi'nin 50'inci Kuruluş Yıl Dönümü Kutlanacak - Son Dakika
Yerel

Sivas İmam Hatip Lisesi'nin 50'inci Kuruluş Yıl Dönümü Kutlanacak

Sivas İmam Hatipliler Derneği Başkanı Abdussamet Şimşek, Sivas İmam Hatip Lisesi'nin kuruluşunun 50'inci yıl dönümünün çeşitli etkinliklerle kutlanacağını bildirdi.

16.02.2012 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas İmam Hatipliler Derneği Başkanı Abdussamet Şimşek, Sivas İmam Hatip Lisesi'nin kuruluşunun 50'inci yıl dönümünün çeşitli etkinliklerle kutlanacağını bildirdi.

Şimşek, yaptığı yazılı açıklamada 50'inci yıl münasebetiyle her ay bir program düzenleyeceklerini belirtti. İlk olarak müftüler ve İmam Hatip Lisesi müdürlerinin katılımıyla istişare ve değerlendirme toplantısı yaptıklarını ifade eden Şimşek, 24 Şubat'ta ise panel düzenleyeceklerini belirterek, şunları kaydetti:

"İmam Hatipliler Derneği olarak Sivas İmam Hatip Lisesinin 50'inci yıl dönümünü bir dizi etkinlik ve programla kutlayacağız. Her ay bir etkinliğe yer vereceğiz. Kitap, albüm ve CD çalışması başlattık. Bu konuda elinde orijinal bilgi, belge, fotoğraf ve anıları olanların derneğe veya internet sitemiz aracılığı ile ulaştırmasını arzu ediyoruz. Nisan ayı içerisinde bir vefa programı tertip edeceğiz. Mayıs ayında merkez ve ilçe imam hatip liselerinin katılımıyla hadis yarışması yapılacak. Haziran ayında gezi tertip edilecek. 15 Temmuz tarihinde ise tüm mezunların katılımıyla 5. İmam Hatipliler Buluşmasını Paşabahçe'de gerçekleştireceğiz."

Mevcut İmam Hatip Liselerinin öğrencilere yeterli gelmemesi üzerine dernek olarak çalışmalar yaptıklarını anlatan Şimşek, üçüncü bir imam hatip lisesinin de Sivas'a kazandırması için yapılan çalışmaların sonuçlandığını vurguladı.

Şimşek, yeni yapılacak imam hatip lisesinin isminin İhramcızade İsmail Hakkı Toprak olacağını, okulun pansiyonu, yemekhanesi, kütüphanesi, konferans salonu, spor salonu, kapalı otoparkı, yüzme havuzu, camisi olan bir kompleks şeklinde yapılacağını kaydetti.

- SİVAS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sivas İmam Hatip Lisesi'nin 50'inci Kuruluş Yıl Dönümü Kutlanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement