Sivas'ta Pir Sultan Abdal Çeşmesi Açıldı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Sivas'ta Pir Sultan Abdal Çeşmesi Açıldı

22.06.2010 08:53

Sivas'ta Pir Sultan Abdal Çeşmesi Törenle Açıldı

Sivas'ta Pir Sultan Abdal Çeşmesi törenle açıldı.

Sivas Belediyesi, Seyrantepe Muhtarlığı ve mahalle sakinlerinin katkılarıyla Seyrantepe Mahallesi'nde yaptırılan Pir Sultan Abdal Çeşmesi'nin açılışı dolayısıyla düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende konuşan Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, çeşmeden kentte 'Behrampaşa Suyu' olarak bilinen tatlı suyun akacağını söyledi.

Suyun insan hayatı için büyük önem taşıdığını ifade eden Ürgüp, bugün burada bir çeşme açılışından ziyade birlik ve beraberlik örneği sergilendiğini kaydetti.

Belediye Başkanı Ürgüp, Pir Sultan Abdal adı verilen tatlı su çeşmesinin açılışına katkıda bulunanlara teşekkür etti.

Mahalle muhtarı Gülşen Yalçın ise muhtarlığı bir mühürden ibaret görmediğini belirterek, mahalle halkına faydalı olabilmek için çaba gösterdiğini söyledi. Yalçın, çeşmenin yapımına katkılarından dolayı Sivas Belediyesi ile mahalle sakinlerine teşekkür etti.

Çeşmenin yapımına katkıda bulunanlara teşekkür belgelerini Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve diğer yetkililer verdi. Daha sonra, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, CHP Sivas İl Başkanı Bülent Renda Deniz, halk ozanı Ali Kızıltuğ, Cem Vakfı Şube Başkanı Ali Rıza Kaçan ve Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Şube Başkanı Cahit Albayrak birlikte çeşmenin açılışını yaptı ve çeşmeden su içti.

Tören, halk konseriyle devam etti.

Çeşmenin 3 bin 410 liraya mal olduğu bildirildi.

(AHM-HAN) - SİVAS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sivas'ta Pir Sultan Abdal Çeşmesi Açıldı - Son Dakika


Advertisement