Sivaslı Gazeteciler Baret Takarak Soma'ya Destek Verdi - Son Dakika
Yerel

Sivaslı Gazeteciler Baret Takarak Soma'ya Destek Verdi

Sivaslı Gazeteciler Baret Takarak Soma\'ya Destek Verdi

Sivas’ta yayın yapan yerel gazete muhabirleri bir araya gelerek ellerini ve yüzlerini kömürle boyayıp, başlarına da madenci bareti takarak Soma’ya destek verdi.

15.05.2014 18:58

Sivas'ta yayın yapan yerel gazete muhabirleri bir araya gelerek ellerini ve yüzlerini kömürle boyayıp, başlarına da madenci bareti takarak Soma'ya destek verdi.

Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasında hayatını kaybeden işçileri Sivaslı gazetecilerde unutmadı. Basın Sitesi'nde bir araya gelen İrade ve Hakikat Gazetesi mensupları kafalarına işçi baretleri takıp yüzlerimizi kömürle boyayarak, "Maden İşçilerine" manevi destek verdi. Somada hayatını kaybeden işçiler için Yasin-i Şerif ve Fatiha okuyan basın mensupları, daha sonra hep birlikte dua etti.

Anadolu Basın Birliği Sivas Şube Başkanı ve İrade Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Kemal Çağlayan bir daha bu tür olayların yaşanmaması için etkili tedbirler alınması gerektiğini söyledi.

Çağlayan; "Bir avuç kömür için bir ömür verenlerin yasını tutuyoruz. Türk milleti olarak çok büyük üzüntü içerisindeyiz. Acımızı anlatmak mümkün değil. Bu tür olayların bir daha tekerrür etmemesi ve Soma'nın son olması için etkili tedbirlerin alınması gerekiyor. Şuanda orada bulunan insanların ciğerleri yanıyor. İnşallah bundan sonra içimizdeki kor hafifler ve bundan sonra bu tür olaylar yaşanmaz. Türk milleti olarak hepimizin başı sağ olsun, yaralı olanlara da Allahtan rahmet diliyorum" dedi.

Hakikat Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Aydın Deliktaş burada yaptığı konuşmada, Soma'da son madenci çıkarılana kadar insanlığın toprak altında olacağını söyledi ve "Soma, söylenecek hiçbir kelimenin karşılık bulmadığı, hiçbir cümlenin durumu anlatmadığı, hiçbir taziyenin yaraları sarmadığı yerdir. Soma, Türkiye için bir milattır. Madencilik için milattır, işçi-işveren-hükümet üçlemi için milattır. Siyaset için milattır. Ticaret için milattır. Gazetecilik için milattır. İnsanlık için milattır. Soma'daki son madenci de çıkarılana kadar insanlık toprak altındadır. Biz, Soma'daki acıları paylaşmıyoruz. O acıyı orada yaşayan kardeşlerimizle birlikte yüreğimizde hep yaşayacağımızı ifade ediyoruz. Hiç kimsenin bu şekilde bir ölümü hak etmediğini düşünüyor, Maden ocağı şehitlerine Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa, ailelerine de başsağlığı diliyoruz" ifadelerini kullandı. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sivaslı Gazeteciler Baret Takarak Soma'ya Destek Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement