Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcilerinden Mevsimlik İşçilere Anlamlı Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcilerinden Mevsimlik İşçilere Anlamlı Ziyaret

Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcilerinden Mevsimlik İşçilere Anlamlı Ziyaret

Akil Gençler Platformu ve Genç Memur-Sen başkanlığındaki bir grup sivil toplum kuruluşu, Eskişehir’in Alpu ilçesi yakınlarındaki mevsimlik işçileri çadırlarında ziyaret ettiler.

17.09.2015 14:57

Akil Gençler Platformu ve Genç Memur-Sen başkanlığındaki bir grup sivil toplum kuruluşu, Eskişehir'in Alpu ilçesi yakınlarındaki mevsimlik işçileri çadırlarında ziyaret ettiler.

Ziyareti gerçekleştiren heyete mevsimlik işçi çavuşu Mehmet Esmer çay ikram etti. Mevsimlik işçilerle heyet arasında karşılıklı fikir alışverişinde bulunduktan sonra Mehmet Esmer böyle bir ziyaretin kendilerini ziyadesiyle memnun ettiğini dile getirip yaşadıkları belli sorunları anlattı. Akil Gençler Platformu Genel Başkanı Delil Ateş, memleketin neresinde olursa olsun insanların huzur içinde olmadıktan sonra rahat uyuyamayacağını söyledi. Ateş, "Elbette farklılıklarımız olacak, elbette farklı fikir ve düşüncelerimiz olacak ancak bu farklılıklarımız bize acı ve elem vermek yerine bu medeniyet beşiği Anadolumuzun mozaiğine çok güzel desen olacaktır. Her yerde söylediğimi burada da tekrar ederek belirtmek isterim ki Çanakkale ruhuyla inadına barış inadına kardeşlik" dedi.

Genç Memur-Sen Eskişehir Başkanı Oktay Turinay ise, "Sağduyuya ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek adına bu ziyaret bizleri memnun etmiştir. Birbirimizi anlamak için ön yargılarımızı bir kenara bırakarak insanımızı kucaklamak için yaptığımız bu etkinlik ve benzeri aktivitelere devam edeceğimizi belirtmek isterim" ifadelerini kullandı.

Bölgede uzun süre görev yapan ve halen Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli olan ve 'Kovan' kitabının yazarı polis memuru Metin Bilgesoy, Kur'an-ı Kerimden örnek vererek, "Ayet-i Kerimede, 'Biz insanı en güzel şekilde yarattık' diye buyurur. Demez ki, Türk'ü, demez ki Kürt'ü, demez ki Arap'ı en güzel şekilde yarattık. İnsanı der insanı. İnsanı en güzel şekilde yaratan Allah'a yemin olsun ki ne devletimize, bayrağımıza zeval gelecek bir duruma boyun eğeceğiz, ne de insanımızı horlayıp bizden farklı göreceğiz" şeklinde konuştu.

Heyet daha sonra çadırlarda yaşayan çocuklara çeşitli hediyeler dağıtarak bölgeden ayrıldı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcilerinden Mevsimlik İşçilere Anlamlı Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement