Slovenya'nın Ankara Büyükelçisi Jazbec, Ttso'yu Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Slovenya'nın Ankara Büyükelçisi Jazbec, Ttso'yu Ziyaret Etti

Slovenya\'nın Ankara Büyükelçisi Jazbec, Ttso\'yu Ziyaret Etti

Büyükelçi Jazbec: "Ülkemizin kış turizmi sektöründeki yüksek deneyiminin Doğu Karadeniz'e aktarılmasında Türkiye ile işbirliği yapabiliriz"

24.06.2013 17:44

Slovenya'nın Ankara Büyükelçisi Milan Jazbec, "Ülkemizin kış turizmi sektöründeki yüksek deneyiminin Doğu Karadeniz'e  aktarılmasında Türkiye ile işbirliği yapabiliriz" dedi.

Konuk Büyükelçi Jazbec beraberindeki Ataşe Adrey Klantscek ve ülkesinin Doğu Karadeniz  Fahri Konsolosu Ahmet Erdoğdu ile Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Suat Hacısalihoğlu'nu ziyaret etti. Ziyarette TTSO yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.

Jazbec, Doğu Karadeniz ile Slovenya arasında  ticari işbirliğini geliştirmeyi arzuladıklarını ifade ederek, "Ülkemizin kış turizmi sektöründeki yüksek deneyiminin Doğu Karadeniz'e  aktarılmasında Türkiye ile işbirliği yapabiliriz. Özellikle termal turizm, ilaç sanayi, beyaz eşya imalatı gibi sektörlerde bu işbirliğini geliştirebiliriz" dedi.

Ülkesinde banka ve telekominikasyon gibi 15 ayrı devlet kurumunun özelleştirme kapsamına alındığını ve Türk iş adamlarının da bu özelleştirmeden yararlanmasını isteyen Jazbec, Türkiye ile ülkesi arasındaki yaklaşık 500 milyon dolarlık ticaret hacmini düşük bulduklarını ve bunu artırmak istediklerini dile getirdi.

Hacısalihoğlu da Slovenya'nın kış turizmindeki yüksek  deneyiminden istifade edilebileceğini ve Slovenya'daki kış turizmi alanında faaliyet gösteren  alt ve üst yapı firmaları ile Trabzon arasında işbirliğinin sağlanabileceğini belirterek, bu konuda iki ülke firmaları arasında bir toplantı organize edilmesini istedi.

Konuşmalar sonrası Jazbec ve Hacısalihoğlu birbirlerine çeşitli hediyeler verdi. - Trabzon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Slovenya'nın Ankara Büyükelçisi Jazbec, Ttso'yu Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement