Şoförlerin Tır Kuyruğunda "Kaçak" Korkusu - Son Dakika
Yerel

Şoförlerin Tır Kuyruğunda "Kaçak" Korkusu

Şoförlerin Tır Kuyruğunda "Kaçak" Korkusu

Avrupa'ya çıkış yapmak üzere sınır kapılarında kuyrukta bekleyen tır şoförlerini, yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmak isteyen kaçakların tedirginliği sardı Bazı kaçaklar, şoförlerden habersiz tırlara gizlenerek yurt dışına geçmeye çalışıyor.

29.09.2014 12:01

Türkiye'den çıkış için sınır kapılarında bekleyen tır şoförleri, yasa dışı yoldan yurt dışına geçmek isteyen kaçakların araçlarına gizlice binmemesi için geceleri tedirgin şekilde bekliyor.

Özellikle hafta sonları Kapıkule Sınır Kapısı'nda Bulgaristan'ın yoğunluğa cevap verememesi nedeniyle oluşan tır kuyruğunda bekleyen şoförler, hava karardıktan sonra dorselere gizlice kaçakların binmemesi için sabaha kadar nöbet tutuyor.

Bazı şoför arkadaşları araçlarında kaçak yakalanması nedeniyle Bulgaristan makamlarınca tutuklandığı için aynı akıbeti yaşamak istemeyen tır şoförleri, sık sık araçlarının etrafını ve dorsenin brandasını kontrol ediyor.

Tır şoförlerinden Fevzi Çalışkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kaçakların yurt dışına yasal olmayan yoldan geçiş yapabilmek için her türlü yolu denediklerini söyledi.

Araçlara gizlice binmek için uygun anı kollayan kaçakların binişini önlemek için adeta nöbet tuttuklarını anlatan Çalışkan, "Çadırı kesip dorseye gizlice giriyorlar. Olan bize oluyor, Bulgaristan'da rezilliği biz çekiyoruz. Sabaha kadar böyleyiz, uyku yok, dinlenme yok" dedi.

Bir başka tır şoförü Kemal Dinçer de gündüzleri kaçakları gördüklerinde durumu jandarmaya bildirdiklerini ancak gece karanlıkta sıkıntı çektiklerini dile getirdi.

Dinçer, kendilerince aldıkları önlemin yetmediğini, güvenlik güçlerinin özellikle geceleri daha fazla aracın etrafını kontrol etmeleri gerektiğini sözlerine ekledi. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şoförlerin Tır Kuyruğunda 'Kaçak' Korkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement