Söke'de Pamuk Ekili Araziler Doludan Zarar Gördü - Son Dakika
Yerel

Söke'de Pamuk Ekili Araziler Doludan Zarar Gördü

Aydın'ın Söke ilçesinde etkili olan dolu yağışı, Sarıkemer, Atburgazı ve Yuvaca bölgelerindeki pamuk ekili arazilere zarar verdi.

01.06.2012 17:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'ın Söke ilçesinde etkili olan dolu yağışı, Sarıkemer, Atburgazı ve Yuvaca bölgelerindeki pamuk ekili arazilere zarar verdi.

Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kocabaş, yağışlardan zarar gören pamuk arazilerinde incelemelerde bulundu.

Kocabaş, 20 bin dekar arazinin zarar gördüğünü belirterek, "Mayıs ayının başlarından itibaren yağan yağmurlar nedeniyle pamuk üreticisi ektiği ürünü bozup tekrar ekmek zorunda kaldı. Yine 30 Mayıs gününde dolu yağışı, özellikle Sarıkemer, Atburgazı ve Yuvaca bölgelerindeki arazilere çok büyük zarar verdi. Söke Ovası'nın diğer yerlerinde de yer yer su adacıkları oluştu" dedi.

Yağışlardan dolayı bozulan veya ekilemeyen pamuk arazilerindeki tehlikeye dikkati çeken Kocabaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bölgemizde yaşanan yağışların pamuk ekim döneminde olması üreticiyi çok büyük zarara soktu. Verim, kalite ve çırçır kaybına neden olacak olan yağışlara, bir de pamuk piyasasındaki düşük fiyatlar ve verilen primler de eklenince üretici mutsuz oluyor. Şuan 40 santim olması gereken pamuklar 5 santim boyuna anca ulaştı. Geç ekilen pamuklar da geç hasat edileceğinden yağışlardan etkilenecek ve verim kalite kaybı yaşanacaktır. Bunu çiftçi nasıl göze alacak- Pamukta yaşanan bu sıkıntı cari açığın bu yıl daha fazla olmasına katkı sağlayacaktır."

Pamuk üreticisi Hasan Ali Sandık, 50 dekar arazisinde ektiği pamuğun zarar gördüğünü belirterek, Ziraat Bankası, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, TARSİM ve Nazilli Pamuk Araştırma Enstitüsü ekiplerinin arazileri incelemesini ve kendilerine yol göstermesini istediklerini kaydetti.

- AYDIN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Söke'de Pamuk Ekili Araziler Doludan Zarar Gördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement