Soma Belediye Meclisi Tatile Girdi - Son Dakika
Yerel

Soma Belediye Meclisi Tatile Girdi

Soma Belediye Meclisi Tatile Girdi

Soma Belediyesi'nin Temmuz ayı Olağan Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Hasan Ergene'nin başkanlığında gerçekleştirildi.

04.07.2013 14:53

Soma Belediyesi'nin Temmuz ayı Olağan Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Hasan Ergene'nin başkanlığında gerçekleştirildi. Gündem içi 3, gündem dışı 14 madde meclis üyelerince görüşüldü.

SOSEV'İN BİNASI BELEDİYENİN OLACAK

Soma Belediyesi, Soma Sağlık Sosyal Eğitim Vakfı'nın inşaat halindeki binasını belediye taşınmazları ile takas yapacak. Belediye Meclisi'nde gündeme gelen takas talebine meclis üyeleri oy birliğiyle onayladı. Soma Belediyesi'nin SOSEV'in binasını alması ile birlikte buranın üniversite yurdu olarak kullanılmasının gündemde olduğu belirtiliyor.

BELEDİYEYE YENİ PERSONELLER

Soma Belediyesi tam zamanlı sözleşmeli olarak 2 personel istihdam etti. 1 Harita Mühendisi, 1'de harita teknikerliği branşlarına alınan personellerin alınmasına belediye meclisinden de onay çıktı.

Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene meclis toplantısında Soma'nın adına yakışacak dev projelerini açıkladı. Ergene, Turgutalp Belediyesi ile ortak bir çalışma ile 100 bin m2'lik alana sahip Azot Çamlığı'nda dev bir sosyal tesis yapmaya hazırlandıklarını dile getirdi. Proje için çalışmalara başlandığını belirten Ergene, 'Soma'ya yakışacak olan dev sosyal tesis için Turgutalp Belediyesi ile birlikte kolları sıvadık' dedi.

AZOT ÇAMLIĞI'NIN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK

Manisa'nın Büyükşehir Belediyesi statüsüne kavuşması ile birlikte Soma ile birleşecek olan Turgutalp Belediyesi muhteşem projeye hazırlanıyor. Vatandaşların Soma'da, Akhisar'daki büyük gölet alanı gibi neden büyük bir yeşil alan yok eleştirilerine hak verdiklerini açıklamayan Ergene, "Keşke elimizde büyük bir alan olsaydı da daha güzelini yapsaydık. Turgutalp'in de Soma'ya dahil olacak olması ile birlikte Turgutalp Belediyesi ile ortak bir çalışma yürütüyoruz. Belediyemizde teknik birimlerde görevli arkadaşlar hali hazırları çıkarıyorlar. Kesinlikle hiçbir ağaca dokunmadan Soma'ya yakışır her türlü sportif etkinliklerin yapılabileceği bisiklet, yürüyüş yolları koşu parkurları, piknik alanları bir takım su oyunları, havuzlar, şelale tarzında biçimlendirilmiş görselliği güzel park alanlarının bulunduğu bir parkı projelendiriyoruz. Yakın zamanda da inşaatına başlamak istiyoruz." dedi.

OTOBÜS TERMİNALİ İHALEYE ÇIKIYOR

Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene bir diğer müjdesinin ise Soma'ya yakışır bir otogarın en kısa zamanda yapılması olduğunu söyledi. Projesi hazırlanan otogar için ihale tarihi almaya çalıştıklarını belirten Ergene, tahminen Ağustos ayında yapılması planlanan ihale sonrasında 15 dönümlük arazi üzerine 6 ay gibi kısa sürede otogarın yapılacağını belirtti.

ÇOK KATLI PAZAR YERİ PROJESİ

Otogarın yapılması sonrasında boşalacak mevcut otogar alanına ise çok katlı bir Pazar yeri yapılacağını belirten Ergene, "Çok katlı Pazar yeri ile birlikte bodrum katında da otoparkı olan bir Çarşı merkezini Soma'ya kazandıracağız. Hem Soma'ya yakışan bir Pazar yeri yapılacak hem de bodrum katına yapılacak otopark ile aracımı nereye park edeceğim sorunu olmayacak" dedi.

ÜCRETLİ OTOPARK'TA YAŞANAN SIKINTILAR GİDERİLECEK

Soma Belediyesi'nce ihalesi yapılarak caddelerin ücretli otoparka dönüştürülmesi ile birlikte yaşanan bazı sorunların da çözüleceğini belirten Ergene, "İlçe Trafik Komisyonu'nda sorunlar gündeme alınacak. Sistem de aksayan yönler masaya yatırılacak. Vatandaşların talepleri doğrultusunda bir takım değişiklikler yapmayı düşünüyoruz. Pazar günleri ve ilk 10 dakika otoparkın ücretsiz olması yönünde talepler var. Bu taleplerin değerlendirmesi yapılacak. Ayrıca Bölge Isıtma Sistemi çalışmaları nedeniyle Atatürk Caddesi'nin trafiğe kapatılması söz konusu. Bu nedenle otopark firmasına Atatürk Caddesi'nin kapanacak olması nedeniyle farklı yerler göstereceğiz. Bu caddenin kapalı kaldığı süre boyunca İdman Sokak ya da Tahsin Baykal Caddesi'ni açmak suretiyle yüklenici firmanın gelir kaybı ve otopark sıkıntısını gidermeye çalışacağız. Bunun hesaplamalarını da arkadaşlarımız yapıyor." diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Soma Belediye Meclisi Tatile Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement