Soma, Büyükşehir'e Hazırlanıyor - Son Dakika
Yerel

Soma, Büyükşehir'e Hazırlanıyor

Soma, Büyükşehir\'e Hazırlanıyor

Manisa'nın büyükşehir statüsüne geçişinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilmesinin ardından Soma Kaymakamlığı tarafından bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

15.11.2012 18:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın büyükşehir statüsüne geçişinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilmesinin ardından Soma Kaymakamlığı tarafından bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Kaymakam Abdülkadir Karataş, İl genel Meclis üyeleri, kamu kurum ve kuruluş amirleri, mahalle ve köy muhtarlarının katıldığı bilgilendirme toplantısında Büyükşehir statüsünün yanı sıra genel amaçlı sorunlar ve çalışmalar ile ilgili istişarede de bulunuldu.

Soma Belediyesi Meclis Salonu'nda Kaymakam Karataş'ın başkanlığı'nda yapılan toplantıda, Büyükşehir Belediyesi Yasası'nın getireceği faydalar konuşuldu. Bu yasa ile birlikte köylerin, beldelerin tamamen Büyükşehir Belediyesi sorumluluğuna gireceğini belirten Karataş, "Bizim de 53 köyümüz, 4 beldemizin tamamı Büyükşehir Belediyesi statüsünün içersinde yer alıyor. İnşallah hizmet akışında şehirde ne varsa köyde de onun olabileceği neticesi ile böyle bir yasa çıkarılmıştır. Büyük yararlar sağlamasını diliyoruz. Biz de bu anlamda sizlere bilgi vermek istedik. Beldelerimizin adları aynı olarak kalacak ama bu defa mahalle olacak. Yine Büyükşehir ve Soma belediyesine bağlı mahalle statüsünde olacak köy ve beldelerimiz. 2014 yılına kadar yani seçimlere kadar aynı statü devam edecek. Belediye Başkanlarımız, Belde başkanlarımız, muhtarlarımız seçimlere kadar aynı statüde devam edecekler. Sanıyorum ki seçimlerde 2014 yılı Mart ayında yapılacak. İl Genel Meclis Üyelerinin yerini Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri alacak. İnşallah Büyükşehir Belediyesi'ne de Soma'yı temsilen birçok meclis üyesi yollarız" dedi.

"KÖYLERDE ALTYAPI SIKINTISI YOK"

Köy altyapıları ile ilgili çok ciddi mesafeler kat ettiğimizi görüyoruz. Devam eden Köydes projeleri ile beraber bütün köylerimiz sağlıklı içme suyuna kavuştu. Köylerimizde her haneye bağlanan musluklarla şehirde nasıl imkan sağlanıyorsa orada da o şekilde imkanlar ulaştırıldı. Eksik kalan köylerimizin mahallelerinde de depolarımız ve sondajlarımız devam ediyor. Sadece içme suyunun ulaştırılması değil bu suların sağlıklı bir şekilde ulaştırılması için de gerekli çalışmaları yürütüyoruz.

Çok şükür kanalizasyon konusunda da bir sıkıntımız yok. Köylerde tüm evlerimiz kanalizasyona bağlanarak sağlıklı bir duruma getirildi. İki köyümüzde foseptikleri yaparak doğanın kirletilmesine karşı ciddi bir adım attık. Hedefimiz tüm köylerde foseptike geçerek doğanın kirletilmesinin önüne geçmek. Bunu da kendi kaynaklarımızla yapacağımızı düşünüyorum.

Ayrıca toplum yararına çalışma programı ile tüm köylerimizde kendi kaynaklarımızla toplamda 70 bin metre karelik parke taşı döşeyerek köylerimizi eski görüntülerinden uzaklaştırarak arka sokaklarına kadar pırıl pırıl duruma getirdik. Köylerdeki devam eden köy sosyal tesislerini birkaç köyde devam eden cami inşaatları hariç tamamını bitirdik. Köy işaret ve yön levhaları köylerin tamamında değiştiriliyor. Çalışmaları yaparak levhaların yapımını ilgili işletmeye verdik. Bundan sonra köylere ulaşımda sıkıntılar bu levhaların yerleştirilmesi ile aşılacak."dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Soma, Büyükşehir'e Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement