Soma'da Kamyon Trafiği Çevre Yoluna Aktarıldı - Son Dakika
Yerel

Soma'da Kamyon Trafiği Çevre Yoluna Aktarıldı

Soma\'da Kamyon Trafiği Çevre Yoluna Aktarıldı

Soma ilçesine bağlı Cenkyeri ve Avdan Beldesi'ni sıkıntıya sokan ağır tonajlı kamyonların trafiği açılan yeni maden yolu ile birlikte çevre yoluna aktarıldı.

11.09.2012 18:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Soma ilçesine bağlı Cenkyeri ve Avdan Beldesi'ni sıkıntıya sokan ağır tonajlı kamyonların trafiği açılan yeni maden yolu ile birlikte çevre yoluna aktarıldı. Cenkyeri'ne gelmeden madenlerden direk çevre yoluna bağlanan yolun açılışı yapıldı.

Açılışa Kaymakam Abdülkadir Karataş, İlçe Jandarma Komutanı İbrahim Kılınç, İlçe Emniyet Müdürü Cahit Şahin, AK Parti Soma İlçe Başkanı Mehmet Ali Özkan, Cenkyeri Belediye Başkanı Mehmet Kaya, Avdan Belediye Başkanı Sabır Tuna, Ege Linyitleri İşletmesi (ELİ) Müessese Müdürü Hakkı Duran, Nakliyeciler Kooepratifi Başkanı Mehmet Yağcı ve Turtutalp Belediye Başkanı Ali Tulup katıldı.

Yeni yolun açılmasında katkıları bulunanlara teşekkür eden Kaymakam Abdülkadir Karataş, "Bundan böyle Cenkyeri ve Avdan merkezinden kamyon geçişi yapılamayacak. Eynez bölgesinde bulunan üç maden işletmesinden kömür cevherlerini alan ağır tonajlı kamyonlar direk olarak Cenkyeri'ne girmeden Soma- Bergama çevre yoluna bağlanan Maden yolundan ulaşımını sağlayacak. Yolumuz şu anda asfalt değil, toz olması nedeniyle bu yolun asfaltlanması gerekiyor. ELİ Müessese Müdürü Hakkı Duran, yolun asfalt maliyetini karşılayabileceklerini dile getirdi. Ancak bu dönemde atılan asfalttan verim alınamayacağı için asfalt önümüzdeki yıl atılacak. Yolun açılmasında emekleri bulunan herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Soma'da Kamyon Trafiği Çevre Yoluna Aktarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement