Soma'daki Maden Faciası - Son Dakika
Yerel

Soma'daki Maden Faciası

Soma\'daki Maden Faciası

Kocaeli ve Düzce'de, Soma'daki faciada hayatını kaybeden maden işçilerini anmak için çeşitli etkinlikler düzenlendi.

15.05.2014 10:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli ve Düzce'de, Soma'daki faciada hayatını kaybeden maden işçilerini anmak için çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Devlet Malzeme Ofisi (DMO) Basım İşletme ile DMO İstanbul Bölge Müdürlüğünde çalışan 155 işçi ve memur, yaşamını yitiren işçiler için mesai öncesinde 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

DMO'nun Çayırova ilçesindeki müdürlüğü önünde toplanan işçiler, "Bir avuç kömür için bir ömür verenlere" yazılı dövizler taşıdı.

DMO İstanbul Bölge Müdürlüğü Basım İşletme Müdür Vekili Muzaffer Yüksel, Soma'daki faciadan büyük üzüntü duyduklarını belirterek, bu nedenle mesai öncesinde saygı duruşunda bulunduklarını söyledi.

Medya İşçileri Sendikası DMO Basım İşletme Müdürlüğü Temsilcisi Tuncay Yarış da bireysel olarak başlattıkları organizasyona diğer işçi ve memurların yoğun ilgi gösterdiğini kaydederek, saygı duruşunda bulunup, faciada hayatını kaybedenler için dua ettiklerini dile getirdi.

Düzce

Otomobil tutkunları, "Soma İçin Diren Kardeşim" sloganıyla Ticaret Lisesi önünden Düzce Devlet Hastanesine kadar 75 araçlık konvoy oluşturdu.

Düzce Garaj Motor Sporları Kulübü Başkanı Şafak Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Soma'daki faciayı buruk şekilde izlediklerini söyledi.

"Olaylar nedeniyle aldığımız ortak karar doğrultusunda böyle bir saygı konvoyu yaptık" diyen Yıldız, "Bu kapsamda katılım sağlayan herkese ve emniyet mensuplarımıza teşekkür ediyor, Soma'daki faciada hayatını kaybedenlere başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz" ifadesini kullandı. - Kocaeli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Soma'daki Maden Faciası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement