Son Çığlık Zonguldak'ta Sahnelenecek - Son Dakika
Yerel

Son Çığlık Zonguldak'ta Sahnelenecek

Son Çığlık Zonguldak\'ta Sahnelenecek

Zonguldak Devlet Tiyatroları Müdürü Arslan, Son Çığlık tiyatro oyununun 21-22 Şubat 2014 tarihleri arasında Zonguldak'ta sahneleneceğini belirtti.

17.02.2014 12:35  Güncelleme: 12:44

Zonguldak Devlet Tiyatroları Müdürü Yalçın Arslan, "Son Çığlık" tiyatro oyununun 21-22 Şubat 2014 tarihleri arasında Zonguldak'ta sahneleneceğini belirtti.

Zonguldak Devlet Tiyatroları Müdürü Yalçın Arslan yaptığı açıklamada, "Bu hafta İzmir Devlet Tiyatrosunu ilimizde ağırlayacağız. 'Son Çığlık' bir perde, bir saat 45dakikalık bir oyun. Cuma günü saat 20.00'de, Cumartesi saat 14.00 ile 20.00'de olmak üzere sahnelenecek. Oyunun konusu ise, 'Son Çığlık', 13. Yüzyıl bayında Fransa'nın güneyinde bir bölge olan Oksitanya'da geçer. Kuzey Fransa'nın baronları papalığın çağrısıyla Oksitanya'ya karşı Haçlı seferine çıkmıştır. Amaçları, 'sapkın' olarak niteledikleri Katar mezhebinin üyelerini yok etmek ve bu arada Oksitan topraklarını da ele geçirmektir. Oksitan kontları ve şövalyeleri Katarlara sahip çıkar. Ancak Haçlılar bir silindir gibi geçer Oksitan topraklarından. Geride yanıp yıkılmış kentler, katliamlar, odun yığınlarında yakılan insanlar, baskı ve korku kalır. Tüm Zonguldak halkını, tüm tiyatro severleri tiyatroya bekliyoruz" dedi.

Ali Berktay'ın yazdığı, Ayşe Emel Mesci'nin yönettiği oyunun kadrosu ise şu isimlerden oluştu:

Özkan Gezgin, Ozan Yıldırım, Rüçhan Gürel, Hülya Savaş, Melike Aslı Sinke, Ümit Dikmen, Mustafa Çolak, Fatih Özyiğit, Hande Gürler, Neşe Arat, Arif Yavuz, Yasemin Erol, Gamze Erener, Gülçin Çakır, Damla Ardal, Yasemin Toprak, Ümran Öncel, Erdinç Aytaç Özgür, Gerçek Öner, Okan Koç, İsmail Başışık, Ender Şeviker, Pınar Uyanık, Dilara Ecem Okudan, Vasfiye Alkar, Yıldız Akbıyık, Gürkan Güzeyhuz, Arda Erol, Burak Özbaykuş, Pınar Oğuz, Muhittin Şimşek. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Son Çığlık Zonguldak'ta Sahnelenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement