Son dakika haber... Tez-Koop-İş Samsun Şubesi Başkanı Sayın: Ülkeyi Yönetenlerin Sessizliği, Her Geçen Gün Bizleri Zam Zulmü Karşısında Ölüm Ücretleri ile Yoksulluğa... - Son Dakika
Yerel

Son dakika haber... Tez-Koop-İş Samsun Şubesi Başkanı Sayın: Ülkeyi Yönetenlerin Sessizliği, Her Geçen Gün Bizleri Zam Zulmü Karşısında Ölüm Ücretleri ile Yoksulluğa...

Son dakika habere göre Tez-Koop-İş Sendikası Samsun Şubesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin (OMÜ) bağlı vakfı OMKAN’a grev kararını astı. Tez-Koop-İş sendikası Samsun Şubesi Başkanı Tarık Sayın, “Ülkeyi yönetenlerin sessizliği, her geçen gün bizleri zam zulmü karşısında ölüm ücretleri ile yoksulluğa taşımaktadır. Bir tarafta zevki sefa içerisinde ada satın alan sermayedarlar, bir tarafta da biz üreten, ürettikçe yoksullaşan işçiler” dedi.

11.10.2022 17:40  Güncelleme: 19:01

MEHMET REBİİ ÖZDEMİR

Tez-Koop-İş Sendikası Samsun Şubesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin (OMÜ) bağlı vakfı OMKAN'a grev kararını astı. Tez-Koop-İş sendikası Samsun Şubesi Başkanı Tarık Sayın, "Ülkeyi yönetenlerin sessizliği, her geçen gün bizleri zam zulmü karşısında ölüm ücretleri ile yoksulluğa taşımaktadır. Bir tarafta zevki sefa içerisinde ada satın alan sermayedarlar, bir tarafta da biz üreten, ürettikçe yoksullaşan işçiler" dedi.

OMÜ ve OMKAN işçileri için yürütülen toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlanamaması üzerine alınan grev kararı, Tez-Koop-İş Sendikası Samsun Şubesi yöneticileri ve işçiler tarafından bugün OMKAN binasına asıldı.

"SANDIKTAN GREV ÇIKMASI DURUMUNDA GREVİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ"

Tez-Koop-İş Sendikası Samsun Şubesi Başkanı Tarık Sayın, konuya ilişkin bugün yaptığı açıklamada, "Bildiğiniz gibi 2 aylık bir eylem süreci sonlanmak üzere. Bir üst aşama grev süreciyle ilgili. Genel merkezimizin almış olduğu kararı bugün iş yerlerine astık. İşçi arkadaşlarımızın greve gidilmesi yönünde imzalarını topladık ve muhtemelen yarın ya da ertesi gün İŞKUR'a yazımızı yazacağız. İŞKUR, burada bize 6 gün içerisinde bir gün tayin edecek, o gün de grev oylamasını yapacağız. Sandıktan grev çıkması durumunda grevi hayata geçireceğiz. Biz, perşembe günü, yine grev süreciyle ilgili, son eylem kararıyla ilgili son bir eylemimizi hayata geçireceğiz. Yürüyüş eyleminden bahsediyorum. ve bununla ilgili temsilci arkadaşlarımızla birlikte almış olduğumuz bir karar var. Bu kararımızı paylaşmak istiyoruz" dedi.

"BİR TARAFTA ZEVKİ SEFA İÇERİSİNDE ADA SATIN ALAN SERMAYEDARLAR, BİR TARAFTA DA BİZ ÜRETEN, ÜRETTİKÇE YOKSULLAŞAN İŞÇİLER"

Tarık Sayın, konuşmasına şöyle devam etti:

"Yüzde 5 zulmü ve haklarımız için yürüyoruz. OMÜ ve OMKAN'da yol haritamızı açıklayacağımız, 'Zulmün karşısında susan sessiz şeytandır' büyük buluşması için bir araya geliyoruz. AKP, CHP, MHP, İYİ Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve diğer partiler ve sivil toplum örgütlerine 'zulmün karşısında susan sessiz şeytandır' başlığı altında hafta içi bir mektup göndererek büyük buluşmada yer almalarını isteyeceğiz. Ülkeyi yönetenlerin sessizliği, her geçen gün bizleri zam zulmü karşısında ölüm ücretleri ile yoksulluğa taşımaktadır. Bir tarafta zevki sefa içerisinde ada satın alan sermayedarlar, bir tarafta da biz üreten, ürettikçe yoksullaşan işçiler.

"HAKLI TALEPLERİMİZ İÇİN ÇIKTIĞIMIZ BU YOLUN GERİYE DÖNÜŞÜ YOKTUR"

Artık susma, sessiz kalma zamanı değildir. Artık haykırma ve gençliğimizin en güzel yıllarını verdiğimiz; temizlik, çevre düzeni ve güvenliğinden birçok hizmet dalında alın teri döktüğümüz OMÜ ve OMKAN'da sesimizi yönetenlere duyurma zamanıdır. Cumhurbaşkanımızın tasarruf tedbirlerini, mesai yaptığımızda önümüzde 'para yok' kelimesi ile koyan OMÜ yönetimi, iş tanımımızda olmadığı halde her işte çalışmayı önümüze süren OMÜ yönetimi, saat 17: 00 ve 18: 00'de iki servis aracı düzenlerken kar mı yapıyor? 17: 00'de memur kurumu terk ederken işçilerin 18: 00'i beklemesi; elektrik, su, doğal gaz ve birçok harcamayı artırdığı halde neden tasarruf tedbirleri kapsamında değildir? Tasarruf dedikleri şey işçilerden kısılan olmalı ve ceplerine değmediği için lordlar kamarasından, avam kamarasındakilerin, taşerondaki çalışma koşullarını yıkmamak ve yoksul işçiler ordusu yaratmak olmalı ki direniyorlar. Susmayacağız. Haklı taleplerimiz için çıktığımız bu yolun geriye dönüşü yoktur. ya kazanacağız, ya kazanacağız."

Son dakika haber... Tez-Koop-İş Samsun Şubesi Başkanı Sayın: Ülkeyi Yönetenlerin Sessizliği, Her Geçen Gün Bizleri Zam Zulmü Karşısında Ölüm Ücretleri ile Yoksulluğa...
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Son dakika haber... Tez-Koop-İş Samsun Şubesi Başkanı Sayın: Ülkeyi Yönetenlerin Sessizliği, Her Geçen Gün Bizleri Zam Zulmü Karşısında Ölüm Ücretleri ile Yoksulluğa... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement