Sosyal Medyada Yapılan Yazışmalarla Yazar Olunmuyor" - Son Dakika
Yerel

Sosyal Medyada Yapılan Yazışmalarla Yazar Olunmuyor"

Sosyal Medyada Yapılan Yazışmalarla Yazar Olunmuyor"

Bartın Üniversitesinde gerçekleştirilen konferansta konuşan Başbakanlık Başmüşaviri Mustafa Şahin, “Telefonlardan mesaj atmakla, sosyal medyada yazmakla yazar olunmuyor.

10.03.2017 12:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bartın Üniversitesinde gerçekleştirilen konferansta konuşan Başbakanlık Başmüşaviri Mustafa Şahin, "Telefonlardan mesaj atmakla, sosyal medyada yazmakla yazar olunmuyor." dedi.

Başbakanlık Başmüşaviri Mustafa Şahin, Bartın Üniversitesi Edebiyat Fakültesi tarafından düzenlenen konferansta 'Metin Yazarlığı' hakkında konuştu. Şahin, akılı telefonlar üzerinden mesajlaşmaların ya da sosyal medya yazışmalarının yazarlıkla alakalı olmadığını söyledi. Şahin, "Ünlü bir yazarımızın ifade ettiği gibi yaza yaza yazar olunur. Metin yazarı da yaza yaza olunmaktadır. Ancak bugün kullandığımız telefonlar ile gönderdiğimiz kısa mesajlar, sosyal medya üzerinden yapılan yazışmalar yazıyla birlikte dilimizi olumsuz yönde etkilemektedir." dedi.

"Metin yazarlığı bir meslek olacak"

Metin yazarlığıyla ilgili tecrübelerini de öğrencilere aktaran Şahin, gelecekte metin yazarlığı bir meslek olarak istihdam oluşturacağını ifade etti. Şahin, metin yazarlığının zor ve keyifli yönlerini de anlatarak "Söylenecek sözü duruma, durumun gerekliliğine, mekana ve zamana en önemlisi de hedef kitleye göre seçmek gerekiyor. Sadece devlet kurumları ve siyasetçiler değil, ciddi kurumlar da metin yazarları istihdam etmektedirler. Yeni bir alan olarak görünen metin yazarlığı gelecekte ciddi bir istihdam alanı olarak görünüyor. Siyasi anlamda ise bu iş biraz daha meşakkat gerektiriyor. Çünkü bir lider aynı anda yerel, ulusal ve uluslararası camiaya seslenebilmektedir. Toplumun her kesimini kucaklaması gereken siyasal lider konuşmasını böyle şekillendirmesi gerekmektedir. Siyasal liderin toplantıda hitap edeceği hedef kitle dışında, yapılan haberleri de temel alarak geniş kitleleri ilgilendiren mesajlar da vermesi gerekiyor. Konuşma metnini yazacağınız liderle özdeşlik kurmak, onun dünyasını yakından tanımak metni kuvvetlendireceği gibi daha etkin hale de getirebilmektedir." diye konuştu.

"Öğrencilerimiz alanında uzman kişilerle biraraya geliyor"

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan ise öğrencilerin katıldıkları etkinliklerle kendilerini daha iyi geliştirdiklerini kaydederek "Metin ya da yazma işi insanoğlunun var oluşuyla birlikte ortaya çıkan bir eylemdir. Yani, insanoğlu sözü, yazıyı ve buna benzer anlaşma vasıtalarının imkanlarını kullanıyor. Edebi metinler kurmaca metinlerdir, hayal ürünü olan metinlerdir ve bunu gerçekleştirirken de çok farklı bir dil kullanırlar. Bunun dışında iş hayatımızda çeşitli meslek gruplarıyla alakalı çeşitli metinler var, metin yazarlığı var. Başbakanlık Başmüşaviri Mustafa Şahin ve ekibi Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın yapacakları konuşmayı hazırlamaktadırlar. Yaptıkları işin zorluğuyla birlikte, aldıkları keyif ve edindikleri tecrübeleri öğrencilerimizle paylaşmaları çok anlamlı olmuştur." şeklinde konuştu.

Konferans Rektör Kaplan'ın aynı zamanda Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesinden öğrencisi olan Başbakanlık Başmüşaviri Şahin'e teşekkür belgesini vermesiyle son buldu.

Etkinliğe Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Azize Toper Kaygın, Prof. Dr. Selman Karayılmazlar, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Delice, Bartın KYK İl Müdürü Zafer Çakan, üniversite personeli ve öğrenciler katıldı. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sosyal Medyada Yapılan Yazışmalarla Yazar Olunmuyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement