Spor Genel Müdür Yardımcısı Taşpınar Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Spor Genel Müdür Yardımcısı Taşpınar Açıklaması

Spor Genel Müdür Yardımcısı Taşpınar Açıklaması

"Kano ve kürek sporunda en gerekli olan hava koşullarına ve Seyhan Baraj Gölü gibi bir değere sahip olan Adana'yı herkes konuşacak" "Adana, kano ve kürek için cennet bir yer"

19.11.2013 14:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdür Yardımcısı Tamer Taşpınar, kano ve kürek sporunda en gerekli olan hava koşullarına ve Seyhan Baraj Gölü gibi bir değere sahip olan Adana'yı herkesin konuşacağını belirtti.

Taşpınar, yazılı açıklamasında, kano ve kürek çalışmalarını denetlemek üzere Spor Faaliyetleri Daire Başkanı Ömer Kalkan ile Adana'ya geldiğini bildirdi.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Seyhan Baraj Gölü kayıkhane tesislerinde, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Kano Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Kayrın, Kürek Federasyonu 2. Başkanı Ozan Bayülken ve çeşitli ilgililerle toplantı yaptıklarını kaydeden Taşpınar, Adana'da kano ve kürek için tüm olanakların bulunduğunu, kentin Avrupa ile yarışacak tesislere sahip olduğunu ifade etti.

Adana'da hava koşullarının kano ve kürek sporunu yapmaya 12 ay uygun olduğunu, sahip olunan fırsatın iyi değerlendirileceğini vurgulayan Taşpınar, şu bilgileri verdi:

"Kano ve kürek sporunda en gerekli olan hava koşullarına ve Seyhan Baraj Gölü gibi bir değere sahip olan Adana'yı herkes konuşacak. Akdeniz Oyunları'nda kullanılan 'albano sistem parkur', yabancı kafilelerin ve sporcuların beğenesini kazanmıştı. Başta ÇÜ öğrencileri olmak üzere çağdaş parkurda Türkiye'nin tüm bölgelerinden ilk etapta 600 sporcu kano-kürek eğitimi alacak. Adana'da, kanoda başantrenör Tolga Çelik ile kürek başantrenörü Harun Tosun ile diğer antrenörlerin bilimsel kamp ve eğitim çalışmaların ardından milli takımlara yeni yetenekler kazandırılacak. Adana, kano ve kürek için cennet bir yer. Seyhan Baraj Gölü, rüzgar, tesis, malzeme, antrenör her şey mevcut. Hedefimiz Adana'yı çekim merkezi yapmak." - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Spor Genel Müdür Yardımcısı Taşpınar Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement