Spor Konferansında Ayrımcılık Tartışıldı - Son Dakika
Yerel

Spor Konferansında Ayrımcılık Tartışıldı

Spor Konferansında Ayrımcılık Tartışıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Diyarbakır Yerel Gündem 21 Spor Meclisi'nin düzenlediği 3.Spor Konferansı'nda Sporda Ayrımcılık (Milliyetçilik ve Ötekileştirme) başlıklı oturum yapıldı.

09.06.2012 17:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Diyarbakır Yerel Gündem 21 Spor Meclisi'nin düzenlediği 3. Spor Konferansı'nda Sporda Ayrımcılık (Milliyetçilik ve Ötekileştirme) başlıklı oturum yapıldı.

Oturum Başkanlığı yapan RTÜK Üst Kurul Üyesi Doç. Dr. Ahmet Yıldırım, sporda ve özellikle futbolda olduğu gibi siyasette de ayrımcı bir dil kullanıldığına dikkat çekti. Dinsel ve mezhepsel farklılıklara ilişkin ayrımcı dil kullanıldığını belirten Yıldırım, "Ancak kişi bu ayrımcı dili kullandığının farkında değil" dedi. Bütün siyasi çevrelerde artık medya ve siyaset dilinin nasıl olacağına ilişkin yönlendirme arayışının olduğunu kaydeden Yıldırım, konferansın barışın dilinin kullanılmasına katkı sunması temennisinde bulundu.

Konuşmacılardan gazeteci yazar Tanıl Bora, "Futbol ve Milliyetçilik" başlığı sunumunda tribünlerin ergen erkek psikolojisinin kışkırtıldığı ortamlar olduğunu ifade ederek, "Tribünler ergen erkek çocuğunun başka ortamda yadırganacak davranışlarının bu atmosferde serbest bırakıldığı yerlerdir. Bir yandan her şeye muktedir olduğunu düşünür, öte yandan aslında çocuktur, her şeye gücü yetmiyordur. Bunun milliyetçi ajitasyonla büyütüldüğü yerlerdir tribünler" diye konuştu.

"MİLLİYETÇİLİK SIRADANLAŞINCA TEHLİKELİDİR"

Milliyetçiliğin sıradanlaştığı zaman tehlikeli hal aldığına dikkat çeken Bora, sadece Türkiye'de değil, dünyada da futbol ortamının milliyetçilik için elverişli bir ortam olduğunu söyledi. Futbolun militarizmle de iç içe olduğunu aktaran Bora, bütün sosyal olaylarda olduğu gibi futbolda da otomatik sonuç çıkartmanın doğru olmadığını dile getirerek, "Önemli olan bu hamasetin farkında olmak, müdahale etmek, uyarmak başka bir dil ve bakış açısı oluşturmaktır" diye konuştu.

"Futbola Etnik Dokunuş" konu başlığıyla

Can TV Spor Yorumcusu Yılmaz Bay da Diyarbakırspor'un çeşitli maçlarda karşılaştığı saldırı ve hakaretleri içeren slayt gösterisi sundu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Spor Konferansında Ayrımcılık Tartışıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement