Sulak Alanların Temizliği Artık Daha Kolay - Son Dakika
Yerel

Sulak Alanların Temizliği Artık Daha Kolay

Tekirdağ'da bir temizlik firması tarafından ithal edilen amfibi (karada ve suda hareket edebilen) sulak alan taşıtı, suda yapılması zor olan, saz kesme, ağaç kesme ve toplama gibi işleri kolay hale getiriyor.

03.01.2012 13:48

Tekirdağ'da bir temizlik firması tarafından ithal edilen amfibi (karada ve suda hareket edebilen) sulak alan taşıtı, suda yapılması zor olan, saz kesme, ağaç kesme ve toplama gibi işleri kolay hale getiriyor.

Amfibi sulak taşıtı sahibi ve operatörü Mehmet Karataş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, taşıtın sulak alanda her türlü soruna çözüm üretmek için kullanıldığını söyledi.

Sulak alanlarda ve bataklıklarda diğer araçların ve insan gücünün yapamadığı işlerin amfibi sulak alan taşıtıyla kolaylıkla yapıldığını ifade eden Karataş,

"Sulak alanda otların, sazların kesilmesi, su yollarını tıkayan değişik nesnelerin su yollarından kaldırılması, su yüzeyindeki çöplerin toplanması ve su yüzeyindeki yağ, petrol atığı temizliği gibi işlemler çok kısa bir sürede ve kolayca yapılıyor" dedi.

Amfibi sulak alan taşıtını 6 ay önce ithal ettiğini vurgulayan Karataş, şöyle devam etti:

" Türkiye'de böyle bir taşıt olmadığı için kullanılabilir olacağını düşündük. Bu taşıtla, Çerkezköy Kapaklı beldesindeki Kazak göletindeki sazları biçerek suyun dışına taşıyoruz. Amfibi sulak alan taşıtı çok kullanışlı. Dizel yakıt ile çalışan araç güçlü bir hidrolik pompaya sahip. Yani hidromotorla çalışan her türlü aleti çalıştırabiliriz. Suda ve karada hareket kabiliyeti olan araca, yapılacak işe göre uygun parçalar takılabiliyor. Ayrıca aracın arka kısmına pervane takılarak sudaki hızı iki katına çıkarılabiliyor. Bu araca bir tür su traktörü de diyebiliriz."

-Sivrisinek sorununa çözüm-

Amfibi sulak alan taşıtının ilaçlama yapabilme özelliği ile sivrisinek sorununa çözüm olacağını bildiren Karataş, şunları kaydetti:

"Araca takılan ilaçlama eklentisi ile sulak alanlar ve bataklıkları ilaçlayabiliyoruz. Sivrisineklerin üreme yeri olan sulak alanların bataklıkların ilaçlanmasıyla sivrisinek sorunu kökten çözüm bulur. Piknik ve mesire alanlarındaki göletlerin ilaçlanmasıyla vatandaşlar sivrisineksiz alanda daha rahat bir gün geçirebilir."

- TEKİRDAĞ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sulak Alanların Temizliği Artık Daha Kolay - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement