Süleyman Felek'in Kabirleri Tahrip Edildi - Son Dakika
Son Dakika Logo
Yerel

Süleyman Felek'in Kabirleri Tahrip Edildi

Süleyman Felek\'in Kabirleri Tahrip Edildi
07.06.2017 12:57

Ordu’nun 1869 yılında belediye olmasının ardından 9. belediye başkanı olan ve 1898-1902 yılları arasında yaptığı belediye başkanlığında Ordu’nun şehir düzenine geçilmesinin ilk mimarı olarak bilinen Süleyman Felek’in Çambaşı Yaylası’nda bulunan aile mezarlığı defineciler tarafından tahrip edildi.

Ordu'nun 1869 yılında belediye olmasının ardından 9. belediye başkanı olan ve 1898-1902 yılları arasında yaptığı belediye başkanlığında Ordu'nun şehir düzenine geçilmesinin ilk mimarı olarak bilinen Süleyman Felek'in Çambaşı Yaylası'nda bulunan aile mezarlığı defineciler tarafından tahrip edildi.

1883 yılı Temmuz ayında meydana gelen büyük yangının ardından bir türlü toparlanamayan ve şehir düzenini oluşturamayan Ordu'da ısrarlar üzerine 1898 yılında belediye başkanı olan Süleyman Felek, görev yaptığı 4 yılda şehir imar planının hayata geçirilmesinde etkili bir rol oynadı. Bu sebeple "Ordu'nun kurucu belediye başkanı" olarak anılan Süleyman Felek, 1902 yılında görevinden kendi isteğiyle ayrıldı. Ordu'da yaylaların ağası olarak bilinen ve "Felo Süleyman Ağa" olarak tanınan Süleyman Felek, Ordu'dan Çambaşı Yaylası'na kadar atı ile bir başkasının toprağına basmadan gittiği birçok kaynakta dile getiriliyor.

Ordu'nun Kurucu Belediye Başkanı Süleyman Felek ve ailesinin Çambaşı Yaylası'nda bulunan kabirleri bugün içler acısı haliyle görenleri üzüyor. Yayla sakinleri defineciler tarafından tahrip edilen kabirlerde bulunan tarihi mezar taşlarının kamyonlara yüklenerek götürüldüğünü belirterek, yetkilileri yaylada bulunan bu tür tarihi eserleri korumaya davet etti. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Süleyman Felek'in Kabirleri Tahrip Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement