Sultani Çekirdeksiz Üzüm Hasadına Başlandı - Son Dakika
Yerel

Sultani Çekirdeksiz Üzüm Hasadına Başlandı

Sultani Çekirdeksiz Üzüm Hasadına Başlandı

Buldan Kaymakamı Ahmet Erdoğdu: "Ürünlerin yüzde 70'i başta Rusya olmak üzere Avrupa Birliği ile Arap ülkelerine ihraç ediliyor"

25.07.2013 13:09

Denizli'nin Buldan ilçesinde, Sultani çekirdeksiz üzüm hasadına başlandı.

Buldan Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Doğanköy köyünde düzenlenen hasat şenliğinde yaptığı konuşmada, "Ürünlerin yüzde 70'i başta Rusya olmak üzere Avrupa Birliği ile Arap ülkelerine ihraç ediliyor" dedi.

İlçede her yıl ortalama 100 bin ton Sultani çekirdeksiz üzüm yetiştirildiğini ifade eden Erdoğdu, kalitesi ve lezzetiyle ön plana çıkan ürünün yurt içi ve yurt dışında sofraları süslediğini söyledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu da Manisa'dan sonra bağ alanları en geniş ilin Denizli olduğunu ifade etti. Kentte 437 bin dekarlık alanda üzüm üretimi yapıldığını bildiren Kutlu, önemli bir bölümünün ihraç edildiğini kaydetti.

Buldan Ziraat Odası Başkanı Muammer Al ise ürünlerin zirai ilaç kalıntısı bulundurmadığına işaret ederek, "Artık üreticilerimiz bilinçli çiftçilik yapıyor. İyi tarım uygulamaları çerçevesinde üretim gerçekleştiriliyor" diye konuştu. - Denizli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sultani Çekirdeksiz Üzüm Hasadına Başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement