Suriyeli kadınlar el sanatlarıyla kendilerini ifade etmeye çalışıyor - Son Dakika
Yerel

Suriyeli kadınlar el sanatlarıyla kendilerini ifade etmeye çalışıyor

Suriyeli kadınlar el sanatlarıyla kendilerini ifade etmeye çalışıyor Suriyeli kadınlar sanatsal etkinliklerle topluma açılıyor Ülkelerinde çıkan iç savaştan dolayı Türkiye'ye sığınan ve Şanlıurfa'da yaşayan sığınmacı kadınlar, düzenledikleri sanatsal etkinliklerle kendilerini topluma ifade...

29.11.2022 16:32  Güncelleme: 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriyeli kadınlar el sanatlarıyla kendilerini ifade etmeye çalışıyor

Suriyeli kadınlar sanatsal etkinliklerle topluma açılıyor

ŞANLIURFA - Ülkelerinde çıkan iç savaştan dolayı Türkiye'ye sığınan ve Şanlıurfa'da yaşayan sığınmacı kadınlar, düzenledikleri sanatsal etkinliklerle kendilerini topluma ifade etmeye çalışıyor.

Hazırladıkları örgü, süsleme, hat tabloları, yağlı boya resim tablolarını sergileyen Suriyeli kadınlar, bu etkinliklerle kendilerini topluma ifade etmeye çalışıyor. Özelikle çizilen resimlerle toplumun her katmanına mesaj vermeye çalışan Suriyeli kadınlar, hazırlanan ürünleri satarak muhtaç ve dul kadınlara destek vermeye çalışıyor.

Kendilerini topluma ifade etmek için el sanatlarına başvurduklarını söyleyen Emel Mıtar, "Biz Suriyeli kadınlar evlerimizde ve çalıştığımız iş ve sosyal hayat alanlarında el emeği göz nuru çalışmalarımızı sergiliyoruz. Düzenlediğimiz bu etkinliklerle özelikle dul kalmış bayanlara ve ekonomik anlamda zorluk çeken kardeşlerimize destek çıkmak istiyoruz. Bu sergimizde el işi çalışmalar ve sanatsal yapıtlarımız da var. Resim sanatçılarımız hazırladıkları tablolar ile kadınlarımıza destek vermeye çalışıyor. Bu etkinliklerle Suriyeli kadınların ne kadar yetenekli ve duyarlı olduğunu dile getirmeye çalışıyoruz" dedi.

Kadının toplumdaki yerini resimle ifade etmeye çalışan Nesrin Hasan," Ben kadının toplumdaki yerini bir resim ile ifade etmek istedim. Uzun bir araştırma sonunda kadının yerinin genel anlamda bir 'hiç' olduğunu gördüm. Ben de bunun Farsçada "hiç" anlamına gelen bir resim ile karikatürize etmeye çalıştım" şeklinde konuştu.

Suriye'de yaşanan iç çatışmada din, ırk ve mezhep fark etmeksizin herkesin mağdur olduğunu belirten ressam Mustafa Muhammed, "Biz Suriyeli vatandaşlar olarak, Arap, Kürt, Müslüman ve Hıristiyan olarak, hepimiz mağdur olduk ve Türkiye'ye sığındık. Toplumun bütün katmanları bu göçten nasibini aldı" diye konuştu.

Etkinliğe çok sayıda Türk ve Suriyeli kadın kuruluşunun yanı sıra Suriyeli vatandaşlar da katıldı. Misafirlere mırra kahvesi ikram edildi.

Suriyeli kadınlar el sanatlarıyla kendilerini ifade etmeye çalışıyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Suriyeli kadınlar el sanatlarıyla kendilerini ifade etmeye çalışıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement