Suşehri'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Suşehri'den Kısa Kısa

Suşehri ilçesinde, Kaymakam Mehmet Demiral başkanlığında, "Karayolları Güvenliği" konulu toplantı yapıldı.

18.05.2013 17:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suşehri ilçesinde, Kaymakam Mehmet Demiral başkanlığında, "Karayolları Güvenliği" konulu toplantı yapıldı.

Suşehri Belediyesi Aspasya Sosyal Tesisleri'nde gerçekleşen toplantıda konuşan Demiral, Türkiye genelinde en önemli sorunların başında trafik kazalarının geldiğini söyledi.

Trafik kazalarındaki ölümlerin, yaralanmaların, can ve mal kayıplarının önlenmesi amacıyla bu toplantıyı gerçekleştirdiklerini dile getiren Demiral,

"Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında oluşturulan Karayolu Trafik Güvenliği Yüksek Kurulu tarafından trafik kazalarının önlenmesi konusunda neler yapılabileceği hususunda tüm valilik ve kaymakamlıklardan görüş talebinde bulunuldu. Biz de bu toplantıyı organize ettik" dedi.

Demiral, trafik kazalarının Türkiye'de büyük oranda can, mal ve ekonomik kayıplara neden olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Trafik kazaları, terör ve depremden daha fazla can alıyor. Trafik kazaları toplu halde olmadığı için toplumun gözünden bu durum kaçıyor. Yılda en az 4-5 bin vatandaşımız trafik kazalarında hayatını kaybediyor. Trafik kazalarının maliyeti depremden, terörden, afetten daha fazla zarara sebebiyet veriyor. Toplantıdan çıkan sonuçları Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımıza ileteceğiz."

Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel ise ilçe merkezinde trafik açısından gerekli tedbirlerin alınacağını ifade ederek, sinyalizasyon çalışmalarının da zaman içerisinde yapılacağını aktardı.

Toplantıya, İlçe Emniyet Müdürü Cevat İratcı, Suşehri Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Süleyman Şen, Esnaf Odası Başkanı Ramazan Ersin, Suşehri Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amiri İsmail Hakkı Eleman da katıldı.

-Vadi Futbol Turnuvası-

Suşehri Timur Karabal Meslek Yüksekokulu öncülüğünde bu yıl 3'üncüsü düzenlenen "Meslek Yüksekokulları Arası Vadi Futbol Turnuvası"nda Refahiye Meslek Yüksekokulu, Mesudiye Meslek Yüksekokulu'nu 1-0 yenerek şampiyon oldu.

Bölgedeki 6 meslek yüksekokulunun katılımıyla gerçekleşen turnuvanın final maçında Refahiye Meslek Yüksekokulu ile Mesudiye Meslek Yüksekokulu karşılaştı.

Maçın son dakikasında attığı golle rakibini 1-0 mağlup eden Refahiye Meslek Yüksekokulu, turnuvada birinci oldu.

Kupa töreninde konuşan Suşehri Timur Karabal Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Vehbi Ünal, 3 yıl önce başlatılan turnuvaların her sene yapılması için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Ünal, "Futbol turnuvamız, Suşehri, Ordu Mesudiye, Erzincan Refahiye, Giresun Şebinkarahisar, Koyulhisar ve Zara ilçelerimizde bulunan meslek yüksekokullarımızın futbol takımlarının katılmasıyla bir ay önce başladı. Bugün ise final karşılaşması, Refahiye Meslek Yüksekokulu ile Mesudiye Meslek Yüksekokulunu arasında oynandı. Refahiye Meslek Yüksekokulumuzun futbol takımı maçı kazandı. Kendilerini kutluyorum" diye konuştu.

Refahiye Meslek Yüksekokuluna kupasını veren Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel ise turnuvaya katılan öğrencileri ilçede ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, "Hayatta centilmenlik her zaman kazanır. Bu tür etkinlikler, birlik ve beraberliği, arkadaşlığı pekiştirir" ifadesini kullandı. - SİVAS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Suşehri'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement