Sütçü'den Vergi Haftası Ziyaretleri - Son Dakika
Yerel

Sütçü'den Vergi Haftası Ziyaretleri

Antalya Vergi Dairesi Başkanı Mahmut Sütçü, Vergi Haftası nedeniyle Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Antalya Ticaret Borsasını ziyaret etti.

06.03.2012 12:28

Antalya Vergi Dairesi Başkanı Mahmut Sütçü, Vergi Haftası nedeniyle Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Antalya Ticaret Borsasını ziyaret etti.

Sütçü ve daire müdürleri, AESOB'u ziyaret ederek birlik başkanı Abdullah Sevimçok ve bazı oda başkanlarıyla bir süre görüştü. Esnaf ve sanatkarın önemini vurgulayan Sütçü, "Esnaf ve sanatkarlar bir ülkenin zenginliğidir. Sizlerin de sayesinde Antalya esnafının geneli vergi konusunda üzerine düşeni yaparak vergisini ödüyor. Sizin gibi büyük bir gücü temsil eden Sivil Toplum Kuruluşlarının da gayreti ve işbirliğiyle vergi bilincini inşallah tüm topluma yayacağız" dedi.

Vergisini verenlerin devletini ve yarınını düşündüğünü dile getiren Sütçü, gelecek nesiller için vergi verilmesi gerektiğini kaydetti. Kayıt dışı ekonominin vergi bilincini yayarak en aza indirgenmesi gerektiğini vurgulayan Sütçü, kayıt dışının çok büyük kayıp olduğunu kaydetti.

AESOB Başkanı Sevimçok da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, küçük esnafın çok zor şartlar altında ayakta kalmaya çalışırken dahi vergisini ödediğini söyledi. Üyelerin vergi ödemeleri konusunda sıkıntı yaşanmaması için vergi dairesiyle her türlü işbirliğine hazır olduklarını vurgulayan Sevimçok,

"Bizim kayıtlı üyelerimizin tamamını, vergisini ödeyen, istihdam yaratan ve devletini düşünen esnaf ve sanatkarlar oluşturmaktadır" diye konuştu.

Antalya'da esnaflık yapan ve kayıt dışı çalışarak sicil kaydı olmayan işletmeler de bulunduğunu belirten Sevimçok, bunların özellikle yaz aylarında büyük bir artış gösterdiklerini kaydetti. En önemli sorunlarının başında kayıt dışı işletmelerin geldiğini ifade eden Sevimçok, bunların hem devlete hem de vergisini düzenli olan veren esnafa zarar verdiğini kaydetti.

Sevimçok, "Bununla ilgili olarak etkin bir mücadele gerekiyor. Vergi dairesi ile birlikte bu sorunun çözümü hususunda her türlü iş birliğine hazırız ve kayıt dışı konusunda yapılacak tüm çalışmaları da destekleriz" dedi.

-ATB'ye ziyaret-

Antalya Vergi Dairesi Başkanı Mahmut Sütçü ve beraberindeki heyet, Antalya Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır'ı ziyaret etti. ATB Meclis Başkanı Hüseyin Cahit Kayan'ın da bulunduğu ziyarette Mahmut Sütçü, Vergi Haftası boyunca vergi bilincini artırmaya yönelik etkinlikler yaptıklarını kaydetti. "Vergi olmazsa hayat durur" diyen Sütçü, verginin önemini anlattı.

Antalya'nın vergi gelirlerini arttıran bir şehir olduğunu belirten Sütçü, 2011 vergi gelirinin 2010 yılı vergi gelirine göre 834 milyon TL artarak 2 milyar 710 milyon TL'ye ulaştığını bildirdi. Sütçü, Antalya'nın üreten bir şehir olduğuna dikkat çekerek, " Türkiye'nin Antalya'ya sahip çıkması lazım" dedi.

Sütçü, Vergi Dairesi çalışanları olarak vatandaşa kaliteli hizmet verme hedefinde olduklarını anlatırken, personel eksikliğinden yakındı.

ATB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, verginin vatandaşlık görevi olduğunu belirtti. Vergi Dairesinin gülen yüze kavuştuğunu kaydeden Çandır, yapılan yeni çalışmalarla vatandaşın Vergi Dairesi ile barıştığını kaydetti. Çandır, "Vergi verip sevgi alıyoruz" dedi.

Antalya'dan kazananların vergisini Antalya'da ödemesi gerektiğini vurgulayan Ali Çandır, "Antalya'da kazananlar Antalya'ya borcunu ödemelidir" diye konuştu.

- ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sütçü'den Vergi Haftası Ziyaretleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement