Taraftar, Şanlıurfaspor Yönetimini İstifaya Çağırdı - Son Dakika
Yerel

Taraftar, Şanlıurfaspor Yönetimini İstifaya Çağırdı

Taraftar, Şanlıurfaspor Yönetimini İstifaya Çağırdı

Şanlıurfaspor taraftarlar grupları, iç saha maçlarında alınan mağlubiyetlerin kendilerine mal edilmesinden dolayı yönetimi istifaya çağırdı.

10.12.2013 11:21  Güncelleme: 11:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfaspor taraftar gruplarından bu günlerde istifa sesleri yükseliyor. İstifanın odağında ise İstanbul'da ikamet eden Şanlıurfasporlu yöneticiler yer alıyor. Takımın GAP Arena'daki başarısızlığının kendilerine mal edilmeye çalışıldığını iddia eden taraftarlar, kulüp içinde bir takım değişikliklere gidilmesini istiyor. Bu yönde yine bazı yöneticilerle tartıştıklarını dile getiren taraftar grupları, "Yöneticiler geçicidir. Urfaspor Kulübü ve taraftarı kalıcıdır. Biz bu yoldan geri dönmeyiz. Geriye kalan tek şey yönetim içindeki bazı isimlerin istifasıdır" dedi.

TUĞBAY: TARAFTARI ANLAYAN YÖNETİCİ İSTİYORUZ
Gerek iç sahada gerekse deplasman karşılaşmalarında takımlarını ellerinden geldiği kadar desteklediklerini belirten Şanlıurfaspor Taraftarlar Derneği Başkanı Abdullah Tuğbay, "Biz Şanlıurfaspor Taraftarlar Derneği olarak, taraftar grupları ile bir araya geldik. Şanlıurfaspor'a zarar veren yöneticileri istemiyoruz. İstanbul'da yaşayan yöneticiler istifa etmelidir. Bu konuda başkan Fethi Şimşek'e yazık oluyor" diye konuştu.

Urfa'daki yöneticilerle herhangi bir sıkıntılarının olmadığını sadece İstanbul'daki isimlerle sıkıntı yaşadıklarını sözlerine ekleyen Tuğbay konuşmasının ilerleyen cümlelerinde şunları söyledi: "Şanlıurfa'daki yöneticiler gayet olumlu. Ama İstanbul'daki yöneticiler 'ya taraftar gidecek yada bizler gideceğiz' diye tutturmuş. Bunlarda Urfalı ama yöneticiliğin ne olduğunu bilmiyorlar.
İstanbul tayfası hep diyor ki 'biz taraftarın hep iyi niyetini görelim'. Bizim 4 haftadır ne cefalar çektiğimizi biliyorlar mı. Onlar sıcak yataklarında yatarken bizim maçlara gitmek için ne sıkıntı çektiğini biliyorlar mı. Bilemezler tabi. Çünkü bunlar taraftarın ne demek olduğunu bilmiyor.
Mehmet Çavuş, Nabi Kırmızı ve Feridun Gençgel. İşte biz taraftarın en çok sıkıntı çektiği isimler bunlar. 'Bizim dediğimiz olacak' diyorlar. Bunlar futboldan anlamıyorlar. Bizi yok etmeye çalışıyorlar. Ama bunlar geçicidir. Bu isimler istifa edene kadar bu yöndeki tepkilerimiz devam edecektir."

AVCI: MAÇA GİDEN TARAFTARA TEPKİ GÖSTERİYORLAR
Deplasman maçlarında bazı yöneticilerin 'Sizin ne işiniz var burada' denmesine çok içerlendiklerini ve bu tür söylemlerin takıma zarar verdiğini dile getiren Şanlıurfaspor Tribün Lideri Cemal Acı ise "Biz deplasman maçlarına kendi imkanlarımızla gidiyoruz. Bizi burada gören bazı yöneticiler "Sizin burada ne işiniz var" diyor. Söyler misiniz nasıl bir yönetici taraftarına bu ifadeler kullanır. Biz takıma sahip çıkıyoruz bize tepki gösteriyorlar. Bu yöneticileri istemiyoruz. Taraftarı küstüren, taraftardan ve futbolcudan anlamayan yöneticilerin istifa etmesini bekliyoruz. İstifa etmeleri için ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.

AKTOSUN: 20 BİN TARAFTARA OYNAYAN TEK TAKIM URFASPOR'DUR
Tepkilerin yükseldiği diğer bir isim Şanlı Çarşı Grup Başkanı Kerim Aktosun ise yaşananların tüm taraftarlarca üzüntü ile karşılandığını söyledi. Aktosun, "Bakın PTT 1. Lig'de 20 bin taraftara oynayan tek takım Urfaspor'dur. Türkiye'nin neresine giderseniz gidin böyle bir tablo göremezsiniz. Daha geçtiğimiz hafta Ankara maçının Pazartesine ve TRT'de naklen yayınlanmasına rağmen 20 bin kişi gelerek takımına destek verdi. Urfalı böylesine bir özveri gösterirken bu İstanbul tayfası nerede diye sormak istiyorum. Diğer yandan gruptaki diğer bir takım Orduspor'a bakalım. Orduspor bizden çok daha küçük bir bütçe ile liste başı olarak yerini almış. Adamlar futbolu çok iyi biliyorlar. Ama bizde böyle futboldan anlamayan isimler olduğu sürece hiçbir yere gelemeyiz. Bu memlekete ve bu takıma yazık. Sezon başından itibaren 16-20 milyon lira arası bir bütçe ayrıldı. Soruyoruz bu parayı ne yaptınız. Artık taraftar olarak tüm bunların hesabını soracağız. İstanbul tayfası görevde kaldığı sürece de tepkimizi göstermeye devam edeceğiz" diyerek tepkisini dile getirdi.

ARSLAN: KİMSE BU TAKIM ÜZERİNDEN NEMALANAMAZ
Tepkilerin yükseldiği diğer bir isim Sarı Şimşekler Grup Başkanı İsmail Arslan ise "Bu takımın başarı için her şeyi yapmaya hazırız ama bu yönetimle hiçbir yere gelinmez" dedi.

Şanlıurfaspor'un grupta çok daha iyi bir yerde olması gerektiğini söyleyen Arslan, "Bu şehirde öylesine bir Süper Lig özlemi var ki; ancak bu yönetime baktığımız zaman geriye düşmekten korkar hale geldik. Yönetim içindeki bazı isimlerin neler yaptıklarını çok iyi biliyoruz. Ama ellerini vicdanlarına koysunlar ve en iyisinin kendi istifası olduklarını anlasınlar. Bu takıma kimse zarar vermesin. Özellikle İstanbul'da ikamet eden Şanlıurfasporlu yöneticilerin takıma ve kente hiçbir faydasının olmadığını biliyoruz. Onlar İstanbul'da iş hayatlarını devam ettirsinler ve ellerini bu takımın üzerinden çeksinler. Biz bu isimlerin istifasında kararlıyız. Bu istifalar gerçekleşene kadar diğer taraftar grupları ile birlikte sesimizi duyurmaya devam edeceğiz. Sonuç olarak kimse Urfa'dan ve Urfaspor'dan nemalanamaz. Bu şehir ve bu takım üzerinden kendi reklamını yapanlara artık dur diyoruz" diye konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Taraftar, Şanlıurfaspor Yönetimini İstifaya Çağırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement