Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanan Tekke-i Cedid Camii yanındaki iki katlı sivil mimari örneği yapı, Mudanya Müftülüğü Eğitim ve Kültür Merkezi olarak hizmete açıldı.
Bursa'nın denize açılan kapısı olan Mudanya'da deniz ulaşımından spora, altyapıdan tarihi mirasa kadar her alanda önemli yatırımları hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, restorasyonu daha önce tamamlanarak ilçenin yeni buluşma merkezi haline getirilen eski zeytin hali yanında bulunan harabe haldeki bir eseri daha ilçeye kazandırdı. Tekke-i Cedid Camii yanında bulunan 2 katlı sivil mimari örneği yapının restore edilerek bölgeye kazandırılması için gelen talepleri değerlendiren Büyükşehir Belediyesi, kamulaştırmanın ardından yapılan restorasyonla bölge halkına verilen sözü tutmuş oldu. İlk günkü orijinal görüntüsüyle ayağa kaldırılan eser, bölge ihtiyaçları da göz önüne alınarak Mudanya Müftülüğü Eğitim ve Kültür Merkezi olarak törenle hizmete açıldı.
Mudanya Kaymakamı Orhan Çiftçi ile çok sayıda davetlinin katıldığı açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, eski zeytin halinin restorasyonu sırasında bu binanın da restore edilip çevre düzenlemesi yapılması yönünde talepler olduğunu hatırlatarak, o zaman verdikleri sözü getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. İlçe halkının en önemli buluşma noktalarından biri olan alana önemli bir eser daha kazandırdıklarını dile getiren Başkan Altepe, "Kamulaştırma ve restorasyonla birlikte yaklaşık 600 bin TL'lik harcama ile Mudanya'nın kalbine önemli bir eser kazandırdık. Güzel bir eğitim ve kültür merkezi oldu. Hem bu bina, hem abdest alma yerleri, hem tuvaletler ve çevre düzenlemesiyle örnek bir çalışma gerçekleşti. Mudanya'yı seviyoruz ve sevgilimizi lafla değil hizmetlerle gösteriyoruz. İşte yıllardır bekleyen Mütareke Evi'ni restore edip, ziyarete açtık. Tahir Ağa ve Hasanbey hamamlarında restorasyon tamamlanma aşamasına geldi. BUDO seferlerimiz artarak devam ediyor. Sahil düzenleme çalışmalarımızla ilçenin turizm değeri daha da artacak. Sahilden ilçe merkezine ve kırsal kalkınmaya kadar çalışmalarımız devam ediyor. Mudanya'ya hayırlı olsun" dedi.
Törende söz alan Mudanya Müftüsü Ömer Faruk Kesimoğlu da 2011 yılında Başkan Altepe'nin bölgeyi incelemesi sırasında bu binanın restore edilerek kendilerine verilmesini istediklerini hatırlatarak, "Başkanımız lojman olmamak kaydıyla verebileceklerini söylemişti. Restorasyonu tamamlayıp, binayı bize tahsis ederek bu sözünü tutmuş oldu. İlçenin batısında olan müftülük binamızın merkeze uzak olması nedeniyle burası aynı zamanda müftülükle bir irtibat noktası olacak. Bir odayı kütüphane olarak düzenledik tüm halkımız kullanabilecek. Bunun yanında halk eğitimle işbirliği yaparak talepler doğrultusunda her türlü eğitime yönelik kurslar düzenlenecek. 24 saat çalışma mantığıyla burayı önemli bir aktivite merkezi olarak kullanacağız. Yaptığı eserlerle Bursalılar tarafından hayırla yad edilecek olan başkanımıza ilçemize kazandırdığı bu eser dolayısıyla teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından protokol mensuplarıyla birlikte açılış kurdelesini kesen Başkan Altepe, daha sonra binayı gezdi. - BURSA
Son Dakika › Yerel › Tarihi Bina Müftülük Kültür Merkezi Oldu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?