Tarım Sektöründeki Yatırımcılarla Hibe Sözleşmesi İmzalandı - Son Dakika
Yerel

Tarım Sektöründeki Yatırımcılarla Hibe Sözleşmesi İmzalandı

Tarım Sektöründeki Yatırımcılarla Hibe Sözleşmesi İmzalandı

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında, belgelerini tamamlayan 9 yatırımcıya yaklaşık 3 milyon lira hibe verilecek.

13.08.2014 14:56  Güncelleme: 16:51

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde düzenlenen imza törenine, Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Dallı ve hibe almaya hak kazanan yatırımcılar katıldı.

Törende, KKYDP kapsamında, yatırımcılarla Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Hibe Sözleşmesi imzalandı.

Antalya Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin tarım alanında Avrupa'da, Antalya'nın ise Türkiye'de lider konumda olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin tarımda lider ülke konumunu devam ettirmesi gerektiğini vurgulayan Cevheroğlu, şöyle konuştu:

"Nüfusu artan bir ülke. Ülkesini bir şekilde beslemek, büyütmek ve dışarıya da göndermek zorunda. Aynı zamanda bütün bu bölgede Türkiye, tarım ihracatçısı. Rusya'da bir kriz oldu. Rusya bu krizde, (Avrupa'dan almayacağım, Türkiye'den alacağım) dedi. Türkiye, bu bölge için de çok önemli bir ülke."

Hibe sözleşmesini imzalayan yatırımcılara teşekkür eden Cevheroğlu, yatırımcıların üretime destek verdiğini ve elini taşın altına koyduğunu kaydetti.

Cevheroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bin 809 kişiye iş sağladınız, milyonlarca liralık katma değer sağladınız. Bu hibeler size devletimizin desteğidir. Sizi cesaretlendirmek, desteklemek için verilmiş paradır. İnşallah son kuruşuna kadar helal olsun. Haram etmeyeceğimizden emin olun. Bunu yapmanız bile çok önemlidir. Siz, müteşebbis ve cesaretli insanlar ekonomiyi yükseltir, yüceltir."

Cevheroğlu, hiçbir ülkenin tarım sektörünü gözardı edemeyeceğinin, teknoloji ihraç eden Güney Kore'de bile tarımsal faaliyetlerin önemsendiğinin altını çizdi.

9 yatırımcıya 3 milyon lira hibe

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Dallı, Tarıma Dayalı Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında bugüne kadar toplam 102 yatırım projesine 23 milyon 112 bin lira hibe desteği verildiğini ve 46 milyon 445 bin lira yatırım gerçekleştirildiği kaydedildi.

Program kapsamında bin 809 kişiye istihdam sağlandığı ve 325 bin çiftçinin tesislerden faydalanmaya başladığını anlatan Dallı, "Kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesini amaçlıyoruz" dedi.

Bu yıl yapılan 17 müracaattan 15'inin hibe almaya hak kazandığını belirten Dallı, bu müracaatçılardan 9'unun sözleşme imzalamaya hak kazandığını vurguladı. Dallı, "Bu hibelerin toplam tutarı bu yıl 3 milyon lira. 7 milyon lira civarında da yatırım oluşturacak" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tarım Sektöründeki Yatırımcılarla Hibe Sözleşmesi İmzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement