Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nden Vali Savaş'a Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nden Vali Savaş'a Ziyaret

Tarımsal Kalkınma Kooperatifi\'nden Vali Savaş\'a Ziyaret

Manisa Merkez Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Nilgün Beşirik ve yönetim kurulu üyeleri, Vali Abdurrahman Savaş'ı ziyaret etti.

26.06.2013 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Merkez Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Nilgün Beşirik ve yönetim kurulu üyeleri, Vali Abdurrahman Savaş'ı ziyaret etti.

Ziyarette Beşirik ve yönetim kurulu üyeleri, kooperatifin ürünlerini Vali Savaş'a tanıtarak bilgi verdi. Ardından 6 yaşındaki Lalin Naz Gök, Vali Savaş'a örgü bebeklerini tanıttı.

Amaçlarının Manisa'da evlerinde oturan kadınların üretim döngüsünün içerisinde yer almalarını sağlamak olduğunu belirten Manisa Merkez Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Nilgün Beşirik, "Kadınların üretim yaparak evlerine para kazandırmalarını amaçlıyoruz. Manisa köylerinden çok göç alan bir şehir. Kırsal alandan kentte göçmüş kadınlarımıza destek olmak için üretken insanları elde etmeye çalışıyoruz. Ortaklarımız el sanatları ile uğraşıyorlar. Kimi heykeltraş kimide turizm ve pazarlama ile ilgili çalışmalar yapıyorlar. Bizler Manisa'daki kaybolmaya yüz tutmuş el sanatlarını canlandırmaya çalışıyoruz. Burada ilk kaybolmuş Manisa bezini üretim projesini başlattık. Şuan da bir atölye oluşturmaya çalışıyoruz. İl Özel İdaresi ve İŞ-Kur ile proje aşamasındayız. Bir atölye oluşturursak aşağı yukarı 50 tane kadın istihdam edilecek. Böyle bir atölyenin yapılması için desteklerinizi bekliyoruz. Vatandaşların Manisa'ya geldiğinde alabilecekleri küçük hediyelik eşyalar üretmeye çalışıyoruz. Bu tarz eşyalar çok fazla yok" diye konuştu.

Manisa Valisi Abdurrahman Savaş ise, "Hediyeli eşya konusu gerçekten çok önemli. İnsanlar ziyaret ettikleri, gezdikleri yerin kültürünü yansıtan hediyelik eşya almayı mutlaka arzu ediyorlar. Şuanda hediyelik eşya olarak satılan ürünler maalesef Çin tarafından üretiliyor" dedi.

Ziyaret sonunda Nilgün Beşirik, Vali Savaş'a isminin yazıldığı porselen tabak hediye etti. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nden Vali Savaş'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement