Tarsus Hayvanat Bahçesine Yeni Konuk - Son Dakika
Yerel

Tarsus Hayvanat Bahçesine Yeni Konuk

Bursa'da durdurulan bir aracın kapalı kasasında bulunduktan sonra Karacabey Celal Acar Yaban Hayatı Kurtarma Merkezi'nde tutulan "Sultan" adı verilen aslan, getirildiği Tarsus Hayvanat Bahçesi'ne uyum sağladı.

03.01.2012 12:48

Bursa'da durdurulan bir aracın kapalı kasasında bulunduktan sonra Karacabey ilçesindeki Celal Acar Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tutulan "Sultan" adı verilen aslan getirildiği Tarsus Hayvanat Bahçesi'ne uyum sağladı.

Hayvanat Bahçesi'nde görevli Veteriner Hekim Süleyman Doğu, yaptığı açıklamada, 3.5 yaşındaki "Sultan" adı verilen aslanı Karacabey ilçesindeki Celal Acar Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nden Tarsus Hayvanat Bahçesine getirdiklerini ve aslanın kısa sürede yeni yerine uyum sağladığını ve ziyaretçilerin ilgi odağı haline geldiğini belirtti.

"Sultan" adı verilen erkek aslanın, burada çok mutlu olduğunu ifade eden Doğu, şunları kaydetti:

"Karacabey'den getirilen Sultan kısa bir alışma evresinden sonra yeni yaşamına uyum sağladı. Burada çok mutlu. Buraya geldiğinde bazı sağlık sorunları vardı ama gerekli bakımın ardından şu anda hiçbir sorunu kalmadı. Bakımı, özenle yapılıyor. Hayvanat bahçesindeki 11 yaşındaki diğer erkek aslan gibi aşırı tepki vermiyor. Sultan oyun oynamayı seviyor. Onu buraya getirdiğimiz için çok mutluyuz."

Doğu, Hayvanat Bahçesi'nde 30 farklı türden yaklaşık 200 hayvanın barındığı sözlerine ekledi.

- MERSİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tarsus Hayvanat Bahçesine Yeni Konuk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement