Tasavvuf Müziği Sanatçısı Özen Çin'de Konser Verdi - Son Dakika
Yerel

Tasavvuf Müziği Sanatçısı Özen Çin'de Konser Verdi

Tasavvuf Müziği Sanatçısı Özen Çin\'de Konser Verdi

Gazi Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı Yüksek Lisans Öğrencisi Demreli Süleyman Özen, Çin'de Türkiye'yi temsil etti.
Tasavvuf Müziği dalında "Hanende" sıfatıyla solistlik yapan ve aynı zamanda tanbur çalan Süleyman Özen, Gazi...

29.11.2013 12:31

Gazi Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı Yüksek Lisans Öğrencisi Demreli Süleyman Özen, Çin'de Türkiye'yi temsil etti.

Tasavvuf Müziği dalında "Hanende" sıfatıyla solistlik yapan ve aynı zamanda tanbur çalan Süleyman Özen, Gazi Üniversitesi akademisyenlerinden oluşan 18 kişilik kadronun içine girmeyi başararak Şanghay ve Pekin'de konser verdiğini ifade ederek, "Bu gururu hayatım boyunca taşıyacağım" dedi.

Şanghay ve Pekin Üniversiteleri ile birlikte "Türk Kültür Yılı Etkinlikleri" kapsamında geçtiğimiz hafta Şangay ve Pekin'de bir dizi konser verdiklerini söyleyen Özen, konserlerde 20'ye yakın Klasik Türk Müziği ve Türk Tasavvuf Müziği'ne ait eserlerin icra edildiğini aktardı. Amaçlarının Türkiye'yi tanıtmak olduğuna değinen Hanende Süleyman Özen, Çinlilerin Türk Tasavvuf Müziğine hayran kaldığını söyledi.

Antalya'nın Demre ilçesinde ders ücretli öğretmen olarak müzik derslerine giren Süleyman Özen, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde de uzman öğretici olarak din görevlilerine dini müzik eğitimi veriyor. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tasavvuf Müziği Sanatçısı Özen Çin'de Konser Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement