Tatvan'da Su Depolarına Jeneratör Takıldı - Son Dakika
Yerel

Tatvan'da Su Depolarına Jeneratör Takıldı

Tatvan Belediyesi, ilçede su ihtiyacının karşılanmasında en önemli depolardan biri olan Kırkbulak Su Deposuna 710 kw'lık yeni jeneratör taktı.

03.03.2015 17:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tatvan Belediyesi, ilçede su ihtiyacının karşılanmasında en önemli depolardan biri olan Kırkbulak Su Deposuna 710 kw'lık yeni jeneratör taktı.

Yaklaşık 30 yıl önce ilçenin içme suyu ihtiyacını karşılamak üzere Tatvan- Hizan karayolu üzerinde yapılan su deposundaki işlevsiz hale gelen eski jeneratör, 3 su motorunu aynı anda çalıştırabilecek kapasitedeki yeni jeneratör ile değiştirildi.

Su deposunun bulunduğu bölgede sık sık elektrik kesintilerinin meydana geldiğini, bu kesintilerden dolayı ilçeye belirli bir süre su veremediklerini belirten Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, yeni jeneratör sayesinde bu sıkıntının önüne geçmeyi hedeflediklerini bildirdi.

Aksoy, su deposunda bulunan ekipmanlarının günümüz ihtiyaçlarına cevap veremeyecek durumda olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Vatandaşlarımıza daha iyi hizmet sunabilmek amacıyla bahsi geçen su deposuna yeni bir jeneratör aldık ve personellerimiz tarafından montajını gerçekleştirdik. Bu sayede bölgede elektrikler kesilse bile jeneratör anında devreye girip elektrik üreterek düzenli olarak şehir suyu şebekesine su aktarımı sağlayacaktır."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tatvan'da Su Depolarına Jeneratör Takıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement