Tavuk Kesim Tesisi, Et ve Balık Genel Müdürlüğü'ne Tahsis Edildi - Son Dakika
Son Dakika Logo
Yerel

Tavuk Kesim Tesisi, Et ve Balık Genel Müdürlüğü'ne Tahsis Edildi

12.01.2012 17:20

Erzincan İl Genel Meclisi, olağan üstü toplantı yaparak tavuk kesim entegre tesisinin 25 yıllığına Et ve Balık Kurumu Genel Müdürlüğü'ne tahsis edilmesini görüşüp karara bağladı.

Erzincan İl Genel Meclisi, olağan üstü toplantı yaparak tavuk kesim entegre tesisinin 25 yıllığına Et ve Balık Kurumu Genel Müdürlüğü'ne tahsis edilmesini görüşüp karara bağladı.

İl Genel Meclis Başkanı Ünal Tuygun, olağan üstü toplantıda yaptığı konuşmada, yoğun mücadele sonrası tesisin bünyelerine kazandırıldığını ve işletme hakkını 25 yıllığına Et ve Balık Kurumuna vereceklerini belirtti.

Erzincan'ın önemli bir projelerinden olan Organize Sanayinde bulunan tavuk kesim tesisleri ile ilgili meclisin olağan üstü toplantıya çağrıldığını ve tüm meclis üyelerinin iştirak ettiklerini ifade eden Tuygun, şöyle konuştu:

"Bilindiği gibi Erzincan'da geçtiğimiz yıllarda 200 üzerinde tavuk çiftliği ve bir de kesim ünitesi vardı. Fakat üç yıl önce bir sıkıntı yaşandı ve bununla birlikte yüzlerce binlerce insan bundan mağdur oldu. Bundan iki yıl önce bakanımızın Ankara'daki görüşmeleri sonucunda buranın Et ve Balık Kurumu tarafından çalıştırılacağını söyledi ve bu konuda büyük mücadele verdi. İşi yapma görevi İl Özel İdaresine düştü. Sağ olsun iki yıl önce İl Genel Meclisimiz bu tesisin satın alınması konusunda karar çıkmıştı. Burası hukuksal mücadelesi olan bir yerdi. Üzerinde bir takım sıkıntılar vardı. Sonuçta başta Valilik makamı olmak üzere kurumumuzun genel sekreteri ilgili müdürleri iki yıl boyunca hukuki mücadele verdi. Biz burayı geçen ay sonlandırdık ve satın aldık. Erzincan'a kazandırılan bu tesis için Bakanımız Binali Yıldırım'a, Milletvekilimiz Sebahattin Karakelle'ye, ilimiz valisine ve tüm İl Genel Meclis üyelerine Erzincan adına şükran ve minnetlerimi sunuyorum."

250 tavuk çiftliğinde yaklaşık bin, açılacak tesiste ise ilk etapta 300 kişinin istihdam edeceğini belirten Tuygun, "Tesis Erzincan'a ne getirecek. Bu tesis Erzincan'a 250 tavuk çiftliğinde bin kişinin çalıştığı bir istihdamı oluşturacak. İkincisi tesiste Et Balık Kurumu tarafından en az ilk etapta 300 memleketin çocuğu çalışacak. Erzincan'ın bu noktada geleceğinin önü açık. Bu tavukçuluğun sağlayacağı hedef başta Doğu Anadolu olmak üzere İran, Irak, Suriye gibi bölgelere de buradan tavuk ihracatı yapılacaktır" diye konuştu.

Ardından ilgili teklif meclis üyelerine okundu ve oylamaya sunuldu. Meclis üyelerinin oy birliği ile tavuk kesim entegre tesisi 25 yıllığına Et ve Balık Genel Müdürlüğüne tahsis edildi.

Alınan karar doğrultusunda Et ve Balık Kurumu Genel Müdürlüğü'nün en kısa sürede kesim işlemlerine başlayacağı, yıllardır atıl durumda bekleyen ve İl Özel İdaresi tarafından geçtiğimiz ay alınan tavuk kesim entegre tesislerinin Et ve Balık Kurumu Genel Müdürlüğüne 25 yıllığına tahsis edildiği bildirildi.

- ERZİNCAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tavuk Kesim Tesisi, Et ve Balık Genel Müdürlüğü'ne Tahsis Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement