TBB Başkanı Feyzioğlu'dan Çorum Gazeteciler Cemiyetini Ziyaret - Son Dakika
Yerel

TBB Başkanı Feyzioğlu'dan Çorum Gazeteciler Cemiyetini Ziyaret

TBB Başkanı Feyzioğlu\'dan Çorum Gazeteciler Cemiyetini Ziyaret

Türkiye Barolar Birliği Başkanı (TBB) Av.Prof.Dr.Metin Feyzioğlu, Türkiye'de başörtüsüyle ilgili hiç bir sorunlarının olmadığını açıkladı.

06.09.2013 20:29

Türkiye Barolar Birliği Başkanı (TBB) Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Türkiye'de başörtüsüyle ilgili hiç bir sorunlarının olmadığını açıkladı.

TBB Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Başdanışmanı Av. Zafer Köken, Ankara Baro Başkanı Av. Sema Aksoy, Çorum Barosu Başkanı Av. İbrahim Özyılmaz, Başkan Yardımcısı Av. Neslihan Boyabatlı, Genel Sekreter Av. Muhsin Kocasaraç, Sayman Ekrem Sülük ile Delege Av. Altan Akpınar, Çorum Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti.

TBB ve Çorum Barosu yöneticilerini Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen, Başkan Yardımcısı Bülent Özkaleli ile Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Demirer karşıladı.

Amasya Barosu'nun davetlisi olarak HSYK Üyeleri ile işbirliği ve diyalog toplantısına katılmak üzere Ankara'dan yola çıkan Türkiye Barolar Birliği Başkanı (TBB) Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Başdanışmanı Av. Zafer Köken, Ankara Baro Başkanı Av. Sema Aksoy, Çorum Barosu ile Cumhuriyet Başsavcılığı'nı ziyaret ettikten sonra Çorum Gazeteciler Cemiyeti'ne nezaket ziyaretinde bulundu.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Çorum Barosu'nun gözbebekleri olduğunu söyledi.

Çorum Barosu'nun gerek faaliyetleri gerekse mesleğin saygınlığına katkılarının önemine dikkat çeken Feyzioğlu, baronun Adliye'de meslektaşlarının menfaatlerini koruma gayretleri ile övündüklerini ve örnek gösterdiklerini ifade etti.

Emekçi Anadolu basınına çok büyük önem verdiklerini belirten Feyzioğlu, Çorum Gazeteciler Cemiyeti ziyaretini bir görev kabul ettiklerini, ayrıca Cemiyet Başkanı Şevket Erzen ile Basın İlan Kurumua (BİK) Genel Kurulu'nda mesai arkadaşı olmalarının, dayanışmalarının ayrı bir keyif olduğunu dile getirdi.

Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen'in Anadolu basınının sorunlarını en etkili yerlerde dile getirmesine bizzat şahit olduğunu belirten Feyzioğlu, Erzen'in yerel basına sağladığı katkılara teşekkür etti.

Son 3.5 yılda Türkiye'yi üç kez gezdiğini, her yerde basın emekçileri ile kucaklaşmaya özen gösterdiğini anlatan Feyzioğlu, "Medya, halkın günlük canını yakan sorunlarını yerel basının titizlik ve hassasiyeti ile dile getirmiyor. Bu nedenle büyük süslü cümlelerin halkın hayatında etkili hale getirilmesini Anadolu basını sağlıyor. Yerel bir yöneticinin haksız işlemi, Anayasa'da ne kadar süslü cümlelerle yer alırsa alsın, Çorum özelinde hayata geçmemiş oluyor. Yerel medyayı baş tacı yapmalıyız. Büyük zorluklarla görev yapan yerel basını ziyaret etmeye, baş tacı etmeye devam edeceğiz." dedi.

Türkiye'de milletin özgürlüklerin, demokrasinin, din ve vicdan özgürlüğünün, kendini ifade etmenin ve eleştiri hakkının dünya standartlarına getirilmesini hak ettiğini vurgulayan Feyzioğlu, "Biz millete avukatın yurttaş hakkını savunmakta vazgeçilmez olduğunu anlatıyoruz. Avukatın hakkı ihlal ediliyorsa devletin hakkı ihlal ediliyor. Biz avukatın haklarını yurttaşa emanet ediyoruz. Yasalarda yer alan süslü cümleleri gökten yeryüzüne indirip insanımızın hizmetine sunuyoruz. Ayrışan değil kucaklayan olmalıyız, senden-benden, her türlü etnik köken ayrımcılığından uzaklaşmalıyız. Millet olma bilinci ile Mustafa Kemal Atatürk'ün muasır medeniyetler seviyesinde zirveye çıkmalıyız. Bütün bunlar için özgür, güçlü bir basına ihtiyaç var. Özgürlükleri ve meslektaşların korunmasına katkı sağlayan basın ve Çorum Barosu'na teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Metin Feyzoğlu, Adli Yıl açılışında yaptığı konuşmada Danıştay'a yönelik eleştirisinin medyada farklı yönlere çekildiğini vurgulayarak, "Anadolu'nun bağrından çıktım. Bu milletin milli ve manevi değerlerini çok iyi biliyorum. Kimse farklı yönlere çekmesin. Başörtüsüyle ilgili hiç bir sorumuz yok." diye konuştu.

Ziyarette konuşan Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen de, Çorum yerel basının faaliyetleri hakkında genel bilgiler verdi. Erzen, yerel basının halkın, sivil toplum kuruluşlarının, siyasi partilerin söylemlerine sütunlarında geniş yer verdiğini kaydetti. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel TBB Başkanı Feyzioğlu'dan Çorum Gazeteciler Cemiyetini Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement