Tded'de Türk İslam Medeniyeti'nde Öne Çıkan Kadınlar Yâd Edildi - Son Dakika
Yerel

Tded'de Türk İslam Medeniyeti'nde Öne Çıkan Kadınlar Yâd Edildi

Tded\'de Türk İslam Medeniyeti\'nde Öne Çıkan Kadınlar Yâd Edildi

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Erzurum Şubesi’nde “Dünya Kadınlar Günü” anlamlı bir programla kutlandı.

08.03.2017 13:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Erzurum Şubesi'nde "Dünya Kadınlar Günü" anlamlı bir programla kutlandı.

Dernek binasında bir araya gelen TDED'li kadınlar TDED Yönetim Kurulu üyesi eğitimci Çiğdem Hopur'un "Müslüman ve Türk Dünyasındaki Bilim Kadınları" konulu bir sunum yaptı.

Çiğdem Hopur, yaptığı sunumda Türk-İslam Medeniyeti'nde çok önemli yerleri olan Resulullah (s.a.v.) hanımı Hz. Ayşe, 10.yüzyılda Endülüs Emevi Sarayı'nın ulemasından Kurtubalı Lübna, Ümmü Derda, Seyyide Sara Bint el-Şeyh Umar, Amat el-Vahid, Fatma bint-ü Abbas, Saliha Hatun, Türkiye Cumhuriyeti'nin İlk bayan hekimi Safiye Ali, Müfide Küley, Kamile Şevki Mutlu, Prof.Dr. Remziye Hisar, Prof.Dr. Gülsün Sağlamer, Prof.Dr. Ayhan Uluben, Prof.Dr. Sezer Şener Komşuoğlu ve Canan Dağdeviren gibi müstesna hanımların fıkıh, kelam, tıp, astronomi, matematik, kimya gibi bilim dallarındaki başarılarından bilgi ve belgeler ışığında bahsedip Nenehatun gibi kahraman Türk annelerini anlattı.

Çiğdem Hopur'dan sonra yine TDED Erzurum Şube Yönetim Kurulu üyesi Edebiyatçı Vildan Ulaş ise Türk edebiyatının usta bayan kalemlerinden örnekler verdi. Günümüz yazarlarından Cihan Aktaş ,Yıldız Ramazanoğlu, Fatma Barbarosoğlu, Sevinç Çokum, Cemal Nur Sargut, Nazan Bekiroğlu 'dan güzel cümleler yanında ebediyete intikal etmiş hanım yazarlardan Semiha Ayverdi ve Kerime Nadir'i de yad etti. Sunumlarla birlikte yapılan paylaşım ve sohbet programı, ilim ve edebiyatın kadın dünyasındaki derin manasının idrakine vesile oldu.

Program TDED'li hanımların sohbeti ve okudukları şiirlerle sona erdi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tded'de Türk İslam Medeniyeti'nde Öne Çıkan Kadınlar Yâd Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement