Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Aydın Şube Başkanı Tevfik Ata Tekin, son yıllarda Aydın futbolunun büyük gelişme gösterdiğini belirterek, "Aydın futbolunun çıtası yükseldi" dedi.
Tekin, yaptığı açıklamada Aydın takımlarının ülke genelinde yaptığı derecelere ve ülke genelindeki turnuvalara katılımı ile kalitenin de yükseldiğini söyledi.
Tekin şöyle konuştu:
"Aydın'da futbolun çıtası yükselmiş durumda. Aydınlı teknik direktörler, Türkiye arenasında Aydın'ı başarıyla temsil edip, bunun sonuçlarını alıyorlar. Bu yıl gösterilen başarılarla en güzel örnekleri yaşadık. Ercan Kılıç'ın, Bülent Korkmaz ile birlikte Karabükspor'da gösterdiği başarı, Murat Yoldaş'ın Azerbaycan'ın Bakü takımının altyapı sorumluluğunu göstermesi en güzel örnekler. Geçtiğimiz yıllarda, Kamber Altıntaş'ın, Göksel Özdemir'in ve daha bir çok ismin gösterdiği başarılar ortada"
Teknik adamlığın ve antrenörlüğün henüz Türkiye'de meslek grubu olarak görülmediğine ve bir odasının olmadığına dikkat çeken Tekin, sözlerine şöyle devam etti: "Aydınlı teknik direktörler yaşantısını idame ettirmek zorunda olduğundan dolayı antrenörlüğün yanında başka işler yapıyorlar. Ben de çalıştığım Adnan Menderes Üniversitesi'nden bu yıl emekli oldum. Ancak, şehir dışına çıkabileceğim"
Altyapı konusunda Aydın takımlarının bu yıl büyük başarılar gösterdiğini hatırlatan Tekin, Aydın'ın alt ve üst yapısıyla, antrenörleriyle kendi kendine yetebilecek bir şehir olduğunu sözlerine ekledi. - AYDIN
Son Dakika › Yerel › Tekin; 'Aydın Futbolunun Çıtası Yükseldi' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?