Tekirdağ'da Son 11 Yılda Yapılan Meteoroloji Yatırımları - Son Dakika
Yerel

Tekirdağ'da Son 11 Yılda Yapılan Meteoroloji Yatırımları

Tekirdağ\'da Son 11 Yılda Yapılan Meteoroloji Yatırımları

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son 11 yılda Tekirdağ'da yaptığı yatırımlarla hava tahminlerindeki isabet oranını yüzde 90’ın üzerine çıkardı.

24.03.2014 14:58

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), son 11 yılda, Tekirdağ'da yaptığı yatırımlarla hava tahminlerindeki isabet oranını yüzde 90'ın üzerine çıkardı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Basın Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada, Tekirdağ'daki çalışmalar hakkında bilgi veren Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, kentte 2003 yılında kurulan 6 Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu (OMGİ) ile hava tahminlerinde ilerleme kaydedildiğini belirtti.

Tarımda sulama, ilaçlama, hasat zamanlamalarının planlamasına yardımcı olan meteorolojik yatırımların, ulaştırma sektöründe ise rota planlamasıyla maddi kayıpların ve zaman kaybının en aza indirgenmesine imkan verdiğini belirten Eroğlu, şunları kaydetti:

"2003 yılından önce Tekirdağ'da OMGİ yoktu. 2003-2013 yılları arasında 6 OMGİ'yi Tekirdağ merkez, Çerkezköy, Çorlu, Malkara, Hayrabolu ve Şarköy'de kurduk. Ayrıca denizcilik faaliyetlerine destek maksadıyla Marmaraereğlisi Balıkçı Barınağı Ana Mendirek Feneri üzerine deniz OMGi' si kurarak, denizcilik için önemli adımlar attık. Çorlu Havalimanına kurulan Otomatik Meteorolojik Bilgi Ölçüm ve Raporlama Sistemi sayesinde havacılık faaliyetleri sürecinde hava muhalefetinden kaynaklanacak tehlike arz eden durumlar en düşük seviyeye indirdik. Bütün bu sistemler için toplam 1 milyon 115 bin TL yatırım yaptık."

Eroğlu, Tekirdağ'a yapılacak meteorolojik yatırımların 2014 ve sonrasında da devam edeceğini belirtti.

Türkiye'nin, dünyada meteoroloji tahminleri konusunda ileri noktada olduğunu belirten Eroğlu, açıklamasında şu bilgilere yer verdi:

"Meteorolojik tahminlerde ilk 7'ye giren, teknolojide ilk 7'ye giren Meteoroloji Genel Müdürlüğümüz var. Hakikaten gurur duyuyoruz. Biz şu ana kadar bütün Türkiye'de 700'den fazla otomatik meteoroloji istasyonu kurduk. 10'dan fazla meteorolojik radarlarımız var, her yerde hatta ilk defa denizlerde dahil otomatik meteorolojik ölçümleri kurduk. Dünyanın sayılı bir bilgi işlem merkezimiz var. Bütün dünyadaki aletleri kalibre edebilecek, kalibrasyon merkezimiz var." - Tekirdağ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tekirdağ'da Son 11 Yılda Yapılan Meteoroloji Yatırımları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement